Hovedinnhold

a-ha viser livslinjen

a-ha ble stemplet som døgnfluer i 1985. 17 år etter lever bandet i beste velgående. Med albumet «Lifelines», som utgis 2. april, gjør trioen skam på alle gamle spådommer.


Det spørs om ikke Warner Music i Storbritannia burde konsultert en spåkone før de bestemte seg for å legge karrierene til Morten Harket, Paul Waaktaar Savoy og Magne Furuholmen på is.

Da hadde kanskje plateselskapet sett at a-ha hadde et langt liv i musikkbransjen foran seg.

Det handlet bare om å la Harket, Waaktaar Savoy og Furuholmen modnes med verdighet.

Beviset heter altså «Lifelines».

Dato for utgivelse: 2. april.

Slipper single

I mellomtiden kan fansen korte ned ventetiden med singlen «Forever Not Yours», som skipes til butikkene om temmelig nøyaktig to uker.

Det har vært en travel høst og vinter for a-ha.

I månedsvis har Furuholmen, Waaktaar Savoy og Harket fartet verden rundt for å spille inn sitt nye album og oppfølgeren til «Minor Earth, Major Sky».

I tur og orden har trioen reist frem og tilbake til byer som New York, Oslo, London og Stockholm.

Men a-ha-gutta har mange jern i ilden på ulike fronter, og de er sjelden i studio samtidig.

Harket, for eksempel, har lagt på nesten all vokal på «Lifelines» uten at Waaktaar Savoy og Furuholmen har vært til stede.

Målet til manager Brian Lane, Warner Music Germany og a-ha har vært å lansere «Lifelines» temmelig nøyaktig to år etter det internasjonale comebacket som fant sted april 2000 i Paris.

- Mastertapen er rett rundt hjørnet, opplyser bandets økonomimanager Sverre Flatby, som for øvrig er barndomsvenn av Harket fra guttedagene i Asker.

- Albumet reflekterer forhåpentlig at dette er en ambisiøs innspilling. Personlig føler jeg at jeg har skrevet mine beste låter noensinne, sier Furuholmen på bandets egen hjemmeside.

Trioen har en uvanlig avtale med Warner Music som går ut på at bandet leverer en ferdig mastertape, uten at plateselskapet kan blande seg inn underveis.

a-ha har benyttet seks ulike produsenter med forskjellig nasjonalitet og alder: britene Clive Langer og Alan Winstanley (Elvis Costello, Lloyd Cole), amerikanske Stephen Hague (Peter Gabriel, Blur, New Order, Pet Shop Boys), Ian Caple (Suede, Stina Nordenstam, Tricky) og svenskene Tore Johanson og Martin Landqvist (Cardigans, Kent).

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk