Hovedinnhold

a-ha på Ullevaal

- Det har alltid vært vår drøm å spille på Ullevaal. Akkurat som de fleste andre norske gutter. Dette er den eneste måten vi kan få lov til å spille der, sier Magne Furuholmen.
8. juni skriver a-ha et lite stykke konserthistorie i Norge. For første gang arrangeres det konsert på Ullevaal stadion. Dette blir også åpnings-konserten på gruppens store verdens-turne etter lanseringen av det nye albumet «Lifelines».

- Dette har vi jobbet med i tre år for å få til, sier en storfornøyd utviklingssjef i Ullevaal stadion A.S, Jack Hemmestad til VG.

Perfekt ramme

25 000 tilskuere blir det plass til i fotball-landslagets storstue. 6000 på gressmatta - 19 000 på tribunene.

- Alle sammen får sitte godt, alle sammen får se godt. Ullevaal stadion passer perfekt til en slik konsert. Tribunene blir som vegger - og siden det ikke er tak her, skal det gi de aller beste lydforhold, reklamerer Hemmestad.

Som ikke på noen måte legger skjul på at han håper at med denne a-ha-konserten på Ullevaal, vil Valle Hovins dager som åsted for store konserter være talte.

God butikk

Han bedyrer at Ullevaal stadion ikke er noe dyrere å leie enn Valle Hovin. Avtalen med a-ha går blant annet ut på et beløp på 150 000 kroner til dekning av faste kostnader som personale og lignende. I tillegg kommer en viss andel av hver solgte billett.

Eksakt hvor mye a-ha tjener på denne konserten er en godt bevart hemmelighet, men rundt 1,5 millioner pr. konsert er et normalt honorar.

a-ha har for øvrig gjennomført 25 store konserter, enten i haller eller på festivaler, siden comebacket med albumet «Minor Earth, Major Sky». Men har det siste halve året vært opptatt med å spille inn det nye albumet «Lifelines» som slippes nå i april.

Sikker på suksess

- Vårt forbilde er Idrettsparken i København, hvor det har vært arrangert en lang rekke konserter - og andre begivenheter. Blant annet låner vi gulvet som dekker hele gressmatta derfra, sier Hemmestad.

Han er ikke et øyeblikk i tvil om at plateaktuelle a-ha er et svært godt trekkplaster å åpne med på Ullevaal stadion. I Vallhall i fjor trakk gruppa 27.000 tilskuere.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk