Hovedinnhold

Runar kårer norske misser

12 finalister klare for Frøken Norge-finale

I FAGJURYEN: Runar Søgaard (39) skal kåre skjønnhetsvinnere. Foto: Arkivfoto: Thomas Nilsson
I FAGJURYEN: Runar Søgaard (39) skal kåre skjønnhetsvinnere. Foto: Arkivfoto: Thomas Nilsson
(VG Nett) Runar Søgaard (39) vet hva han ser etter når han skal være med og plukke ut Norges kandidater til Miss World og Miss Universe.

Denne saken handler om:

Carolas eksmann forklarer til VG Nett at indre kvalitet og personlighet er viktige elementer når han skal være med å plukke Frøken Norge-vinnere. Han har aldri før vært med i en missekåring.

- Må være modne

- Det er aller første gang jeg er med på noe som dette, sier Runar, som i sin vurdering vil legge vekt på hvordan han tror kandidatene vil kunne prestere på et internasjonalt nivå - også intellektuelt.

- Vinnerne må kunne føre seg og ha modenhet, sier Runar til VG Nett.

Helt ferdig som pastor

Han har ingen betenkeligheter med å engasjere seg i en kåring av dette slaget, til tross for sin fortid som pastor.

- Min pastorfortid er historie. Det er tre år siden jeg sluttet med det. Jeg har jobbet med veledning innen lederskap i åtte år - de siste tre årene på heltid. Det er erfaring som kan være nyttig når jeg skal være med å finne en passende kandidat for Norge i missekåringen, sier Runar.

Ingen favoritt

39-åringen - som bor i Sverige, men opprinnelig er norsk - vet heller ikke om han kommer til å heie på Norge eller Sverige i de internasjonale kåringene.

- Jeg har ingen personlig favoritt ennå, siden jeg ikke har sett noen av de norske eller svenske kandidatene, sier han.

Bildespesial:DISSE 12 SLÅSS OM KRONEN

Møttes i Los Angeles

Runar og Norges missegeneral Geir Hamnes møttes første gang under den internasjonale Miss Universe-konkurransen i Los Angeles i fjor sommer. Runar bor vekselvis i Los Angeles og Stockholm.

- Det var et enormt arrangement. Vi skandinaver vet nok ikke hvor stort missekåringer er i utlandet, sier Runar.

- Søgaards fortid som pastor gjør at han er god til å kommunisere. Men det er hans siste virke som coach og veileder for næringslivet som har gjort at vi har valgt å bruke ham i denne sammenhengen, sier Geir Hamnes til VG Nett.

Bredde i juryen

Fagjuryen er av svært sammensatt karakter. I tillegg til Runar Søgaard skal komiker Zahid Ali, popveteran Pat Sharp, psykolog og sex-ekspert Kristin Sptiznogle og veterinærkjendis Trude Mostue være med å bestemme. Det skal også misseveteran Kathrine Sørland (juryformann), eks-modell Lise Nilsen, radiovert Marius Kopperud, salgssjef Marita Niska og artist Geir Lillejord.

FORTSATT MED: Iranskfødte Maria Ben-Shams (21) fra Langhus er blant de 12 som skal kjempe i den endelige finalen. Foto: Frøken Norge
FORTSATT MED: Iranskfødte Maria Ben-Shams (21) fra Langhus er blant de 12 som skal kjempe i den endelige finalen. Foto: Frøken Norge

Ni røk ut i går

Den siste uken er de totalt 40 finalistene redusert til 12. I går ble det klart at de 12 som skal kjempe om krone i finalen 2. påskedag, er:

Merethe Tunheim Vang (20) fra Lørenskog, Anna-Marie Augustin (19) fra Fredrikstad, Anne Therese Samdal Rasmussen (20) fra Bergen, Stephanie Palomino Davadi (20) fra Trondheim, Maria Ben-Shams (21) fra Langhus, Ida Follerås (19) fra Lillehammer, Malin Nilsen (20) fra Farsund, Lisa-Mari Moen Jünge (18) fra Molde, Susan Elisabeth Hobbelstad (21) fra Oslo, Charlotte Rustad (18) fra Bekkestua, Charlotte Hauger (19) fra Sandefjord og Kirby Ann Basken (21) fra Oslo.

VG Nett har tidligere skrevet om det høye antallet missehåp med minoritetsbakgrunn. Tre av disse jentene henger fortsatt med - spansk-honduranske Stephanie Palomino Devadi, iranske Maria Ben-Shams og norsk-filippinske Kirby Ann Basken.

Lisa-Mari Moen Jünge, som VG Nett skrev om i forrige uke fordi hun fikk drahjelp av selveste ordføreren i Molde, er også fortsatt med i konkurransen.

21 finalister sto igjen for en uke siden.SE ALLE 21 I BIKINI!

Nå gjenstår bare 12:SE FINALISTENE HER

Det skal kåres to vinnere - én som skal representere Norge i Miss World og én som skal være Norges håp i Miss Universe.

Programledere i den direktesendte finalen på TV Norge er Synnøve Skarbø og Vibeke Klemetsen. Askil Holm og El Axel er blant artistene som skal opptre.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys