Hovedinnhold

Nynorskpris til Kari Traa

(VG Nett) Noregs Mållag deler i dag ut Nynorsk næringslivspris til Kari Traa AS.

Denne saken handler om:

FÅR PRIS: Kari Traa får skryt for god bruk av nynorsk av Noregs Mållag. Foto: Robert S. Eik/VG
FÅR PRIS: Kari Traa får skryt for god bruk av nynorsk av Noregs Mållag. Foto: Robert S. Eik/VG

- Ved å bruke nynorsk i markedsføringen av sportstøy har Kari Traa og selskapet hennes vist vei for næringslivet. Gjennom dette bidrar hun til at nynorsk får en tydelig identitet som markedsføringsspråk, sier juryleder Berit Rekve, om prisen som går til en bedrift som helt eller delvis bruker nynorsk i markedsføring og annen kundekommunikasjon.

Overrekkelsen av prisen skjer på Det Norske Teatret i Oslo fredag.

Juryen begrunner tildelingen med følgende: «Vinneren av Nynorsk næringslivspris 2008 selger klær i en bransje med sterk konkurranse, og kolleksjonene og personen Kari Traa retter seg mot en ung målgruppe. Kari Traa AS bruker nynorsk i et viktig og landsdekkende nedslagsfelt, og gjennom aktiviteter med en sterk merkeprofil. Slik gir bedriften nynorsk en tydelig identitet som markedsføringsspråk».

Tidligere vinnere av Nynorsk næringslivspris er Lerum AS og Hotel Alexandra, Loen.

Kari Traa er for tiden aktuell med realityserien «Kule Jenter» på NRK 1. TV-serien følger «Kari Traa Skilaget» gjennom to år, fra etableringen i 2006 via samlinger og renn både i Norge og utlandet, til avslutningen av Nordisk Cup vinteren 2008.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys