Hovedinnhold

Frøken Norge-håp får drahjelp

21 kandidater igjen i kampen om missekronen

(VG Nett) Ordføreren i Molde engasjerer seg for at Lisa-Mari Moen Jünge (18) skal stikke av med seieren i Frøken Norge.

Denne saken handler om:

MOLDES Håp: Lisa-Mari Moen Jünge kjemper om Frøken Norge-tittelen. Foto: Arild Moen
MOLDES Håp: Lisa-Mari Moen Jünge kjemper om Frøken Norge-tittelen. Foto: Arild Moen

I går ble finalisttroppen redusert fra 40 til 21 håpefulle i TVNorges nedtelling til finalen. Blant dem som gikk videre, er Lisa-Mari Moen Jünge fra Molde.

Bildespesial:Alle finalistene!

Når man går inn på hjemmesidene til Molde kommune, er det første man ser en oppfordring til å stemme det vakre bysbarnet fram i konkurransen som en «fremragende ambassadør for Molde» (VG Nett er ikke ansvarlig for innholdet på eksterne nettsider).

Molde kommune har også tips til hvordan man kan omgå stemmereglene (som går ut på å bare kunne stemme én gang i døgnet) ved å bruke ulike PCer.

Stolt 18-åring

Lisa-Mari er stolt og glad over støtten fra kommunen.

- Jeg vil så gjerne gå videre, så dette er supert! sier missehåpet til VG Nett.

Mamma tipset

Lisa-Mari røper at det var hennes egen mor som kontaktet ordføreren med ønske om litt drahjelp.

- Mamma sa at hun syntes kommunen burde ta i et tak, og det har de virkelig gjort, sprudler Lisa-Mari som nå krysser fingrene for at hun får de stemmene hun trenger.

- Det er en fordel å komme fra en liten by som Molde, hvor alle kjenner alle. Jeg har mange gode hjelpere her, ikke bare mamma, sier Frøken Norge-kandidaten som til daglig studerer medier og kommunikasjon.

MOLDE-ORDFØRER: Jan Petter Hammerø. Foto: VG
MOLDE-ORDFØRER: Jan Petter Hammerø. Foto: VG

Ordføreren: - Artig

Ordfører Jan Petter Hammerø bekrefter overfor VG Nett at han har bidratt.

- Men jeg skal ikke ta for mye av æren. Jeg synes bare det er artig å støtte opp om Moldes kandidat. Lisa-Mari er en god ambassadør - ingen vil om det, sier ordføreren.

Seks med innvandrerbakgrunn

Da VG Nett skrev om de 40 finalistene tidligere i år, var det med fokus på at syv av jentene hadde innvandrerbakgrunn.

Fortsatt står disse jentene sterkt. Hele seks av dem gikk videre i går - Stephanie Palomino Davadi (spansk-honduransk), Cynthia Rengifo (peruansk), Susanne Bergersen (norsk-indisk), Sandra Dina Khorasani (norsk-iransk), Maria Ben-Shams (iransk) og Kirby Ann Basken (norsk-filippinsk).

I starten skal det ha vært litt misnøye blant enkelte av jentene rundt det faktum at ikke alle var etnisk norske.

Les også:Iranske Maria kan vinne Frøken Norge

- Sterke rivaler

Lisa-Mari synes det er flott med bredde i troppen, og hun ser på jentene med minoritetsbakgrunn, som veldig sterke rivaler.

- Disse jentene viser mangfoldet i samfunnet vårt. Det er ingen grunn til at de ikke skal få være med å kjempe på lik linje med oss andre, sier Lisa-Mari til VG Nett.

Kårer to vinnere

Sandefjord er den byen som stiller med flest deltagere. Hele tre av missehåpene kommer derfra.

I løpet av uken skal de 21 jentene reduseres til 10. De går til finalen - stemt fram av TV-seerne. I tillegg skal to av dem som ikke har gått videre fra kvart- eller semifinalene, bli hentet inn til finalen av en fagjury.

Dermed møtes 12 jenter i den direktesendte finalen 2. påskedag. To vinnere kåres. Den ene skal representere Norge i Miss World og den andre i Miss Universe.

21 FINALISTER I BIKINI - SE BILDENE

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys