Hovedinnhold

Design-kremen viste seg fram

Ned 50 hvite meter i en forhenværende kanonhall på Løren i Oslo fikk eliten innen norsk skreddersøm vist seg fram i går.

Denne saken handler om:


Det er første gang dette knippet av Norges mest etablerte klesdesignere har forenet krefter til en felles visning.

I tillegg til erfarne og kjente designere som Ove Harder Finset, Wenche Lyche, Arne & Carlos og Julie Skarland, var også tre ferskinger invitert. Per Åge Bergquist Sivertsen (28), Ingunn Birkeland (25) og Christina Lovery (29), alle fra Kunsthøgskolen.

Vinterprinsesser

- Endelig en bra norsk vising med norske designere. Dette var ikke noe hjemmesnekret show, alt var derimot veldig gjennomført og godt presentert. Og så var det jo virkelig mye pene klær, sier Stylist i KK, Jan Gunnar Svenson.

For det var fest på catwalken i går. I ull mot tyll, skulpturelle silhuetter, dramatiske og fotside kreasjoner og ballettdanserinner i fersken. En strøm av vinterprinsesser i eventyrland.

- Det var veldig bra, veldig høyt nivå. Fint å se at vi kan få til slik visning i Norge også, sier stylist Ingvild Bergsaker, som synes klærne var brukervennlige, ikke minst.

Designerne selv var også godt fornøyd. Og på spørsmål om hva som kjennetegner det vi fikk se, var svaret tydelig:

- Kvalitet og originalitet med gode materialer, sa Ove Harder Finseth, blant annet kjent for å ha laget Mette-Marits brudekjole.

Unike


- Det gode håndverket har stått i sentrum. Vi har valgt ut designere som først og fremst jobber med haute couture (eksklusiv skreddersøm), kunsthåndtverk og bestemte teknikker, forklarer Wenche Lyche, som har designet flere antrekk for Märtha Louise.

De 60 antrekkene kan kjøpes, men det finnes bare ett eksemplar av hver kreasjon.

- Klærne skal være helt unike, det er det som skiller oss fra designere som selger klærne sine i butikk, sier Lyche, som håper visningen blir en tradisjon.

Designvisningen var et samarbeid mellom byggherren Selvaagbygg og klesdesignerne, og sjelden satses det så pompøst på et moteshow i Norge, som i går. 500-600 fremmøtte fra landets klesbransje og presse hadde da også samlet seg langs den historisk lange catwalken.

Og hvordan er det å være norsk designer i dag?

- Det er veldig bra. Folk er interessert, og det er stor etterspørsel etter det vi gjør, sier Harder Finseth.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys