Hovedinnhold

Katrine satser på Asia

(VG Nett) Kathrine Sørland (22) er Miss World-favoritt, men selv om hun ikke vinner på lørdag satser hun utenlands som modell.

Denne saken handler om:

Kathrine er favoritt til å bli kåret til verdens vakreste kvinne foran lørdagens Miss World-finale i London. Men om hun ikke skulle bli kåret til vinner lørdag, er hun likevel klar til å satse for fullt på modellyrket i utlandet.

På nyåret reiser hun derfor til Kina for å prøve seg som modell, i regi av modellbyrå Prestige. Samtidig skal hun besøke sin far som for tiden arbeider i landet.

Vil unngå Milano

- Jeg har tenkt mye på Kina og har hørt at Asia er OK å jobbe som modell. Samtidig vil jeg unngå Milano, der de fleste andre håpefulle modeller reiser når de skal forsøke seg utenlands. Der er det veldig tøft, forteller Kathrine Sørland på telefon fra London.

- En blir fort for gammel i dette yrket, og det gjelder å smi mens jernet er varmt, sier 22-åringen. Hun har tatt fri fra skolen dette året for å reise og prøve ut modell-yrket.

- Som et OL-gull

Men dersom hun vinner den internasjonale missefinalen lørdag, blir planene forandret. Da blir Kathrine MissWorld-organisasjonens reisende ambassadør i ett år framover. Det betyr glamour-happenings, veldedighets- og sponsorarbeide i en rekke land.

- Kathrine planlegger som om hun ikke skal vinne på lørdag. Men om hun seirer vil det være som å vinne gull i OL. Hun vil da være et kjent navn i årtier framover, sier missegeneral Geir Hamnes.

Ingeborg Sørensen ble nummer to under Miss World-kåringen i 1972, den hittil beste norske plasseringen i den internasjonale finalen. Mona Grudt ble kåret til Miss Universe for 12 år siden.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys