Hovedinnhold

MICHAEL JACKSON 50 ÅR:

- Ga meg gnisten til å fortsette med dans

(VG Nett) Danseren og koreografen Merete Lingjærde beskriver 50-årsjubilanten Michael Jackson som en av de store inspirasjonene for populær-dansen.

Denne saken handler om:

INSPIRERT: Den norske koreografen og danseren Merete Lingjærde beskriver Michael Jackson som en av de største inspirasjonskildene. Foto: TVNorge
INSPIRERT: Den norske koreografen og danseren Merete Lingjærde beskriver Michael Jackson som en av de største inspirasjonskildene. Foto: TVNorge

- Han har vel vært en av de største inspirasjonskildene til veldig mange i min generasjon, men også mange unge i dag inspireres i stor grad av han. Michael Jackson ga meg gnisten til å fortsette med dans. Det er vanskelig for meg å beskrive hvor mye han har betydd, sier Lingjærde til VG Nett.

GRAFIKK: Les om hele livet til Michael Jackson her!

De siste årene har hun vært dommer i TVNorges «Dansefeber», men Merete Lingjærde har også undervist i dans i over 27 år og jobber i dag ved Kunsthøgskolen i Oslo.

- Da Jackson kom med de første videoene sine knabbet jeg det ene trinnet etter det andre. Jeg kunne alle dansene uten videre, forteller hun.

LISTEFEBER: Stem på din favoritt Jackson-låt her!

Les også: - Michael liker ikke å feire seg selv

Danset av kjærlighet

Lingjærde husker veldig godt de første Jackson-musikkvideoene kom på MTV.

- Man kunne se at han danset av ren kjærlighet. Det var så ekte, og han så virkelig inspirert ut. Alt det og spontaniteten hans grep meg, forteller hun.

- Hva er forholdet ditt til «moonwalk»?

- «Moonwalk» er kanskje ikke det som har imponert meg mest av Jackson-dans - det er vel heller andre koreografier. Men han gjør «moonwalk» på en briljerende måte. Han gjør det med en lekenhet, sier hun.

- Tror du Jackson fortsatt kan danse?

- Det er jeg helt sikker på at han kan, men jeg vet ikke hvor mye glede han har igjen. Det er fryktelig trist at han er blitt ødelagt. Jeg er redd det kan bli trist å se han danse igjen nå. Jeg vil gjerne ha det bildet som jeg allerede har av ham.

- Jeg håper han får en fantastisk 50-årsdag, og at han ikke blir plaget av for mange fans og fotografer, sier Lingjærde.

..

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys