Hovedinnhold

Mia stoppet etter én forestilling

«All of Mia» solgte kun 54 billetter

I nEW YORK: Mia Gundersens slapper av i New York etter en tøff tid i Norge. Foto: Scanpix
I nEW YORK: Mia Gundersens slapper av i New York etter en tøff tid i Norge. Foto: Scanpix
Publikum svikter scenediva Mia Gundersen (42). Etter bare én forestilling tas Mia av scenen.

- Mia synes det er veldig leit for alle involverte. Hun synes det er synd at hun ikke får delt showet med sitt publikum, og vet at mange ville hatt glede av forestillingen, sier daglig leder i managerselskapet Unit, Jan Erik Haglund, til VG.

Hyllesten til Gundersens mangeårige karriere skulle være høstens store sceneshow og trekkplaster på Chat Noir i Oslo. Nå ender det i stedet som en gedigen karrierefiasko for Mia.

Ifølge spilleplanen skulle showet, som har kostet ca. fem millioner å produsere, gå flere ganger i uken frem til 13. desember.

Billettsalget har imidlertid vært svært dårlig. Og da heller ikke kjendispremieren sist torsdag klarte å friste billettkjøperne, besluttet produsentene i går ettermiddag å ta forestillingen av plakaten.

Mangler kapital

- Det var en fryktelig dag for alle oss involverte. Det er med tungt hjerte vi måtte gjøre dette. Beslutningen innebærer at en svært god forestilling ikke gis tid til å etablere seg. Som privatteater har vi heller ingen offentlig økonomisk støtte å lene oss på, og hverken vi eller Chat Noir har økonomi til å kjøre dette videre, sier Anders Eriksen i Bragernes Konsert AS, produsenten for «All of Mia».

Etter det VG kjenner til skal det kun vært solgt 54 billetter etter torsdagens premiere, noe produsent Eriksen ikke ønsker å kommentere.

Via Jan Erik Haglund i Unit betegner Mia Gundersen situasjonen som lei.

- Hva mener dere er årsaken til at showet tas av?

- Et slikt show krever at det innarbeides over tid. Det viser seg dessverre nå at produsentene ikke har kapital til å holde showet gående, siden forhåndssalget har gått trått. Vi har fått opplyst fra produsentene at det foreligger krav om garantier i millionklassen, blant annet fra Chat Noir, sier manageren.

- Alvorlig

«All of Mia» fikk middels mottagelse fra kritikerne etter premieren forrige uke, til tross for at produsentene og Gundersen hadde alliert seg med flere av landets fremste tekstforfattere, deriblant Jan Eggum, Ingrid Bjørnov, Runar Borge, Alice Sommer og Anne Bjørnstad for å sikre storsuksess.

Regissør Ivar Tindberg sier produksjonen laget den forestillingen de hadde satt som mål å lage, og at han står inne for resultatet.

- At forestillingen blir tatt av plakaten før vi i det hele tatt får spille den for publikum, er meget alvorlig. Det får også store økonomiske konsekvenser for alle oss som har jobbet med forestillingen. Den fikk varierende anmeldelser, men det fins tallrike eksempler på at forestillinger kan klare seg utmerket godt likevel, sier Tindberg.

- Ikke all PR er god PR

Hans Geelmuyden, seniorrådgiver i PR- og kommunikasjonsselskapet Geelmuyden.Kiese, mener Mias fiasko er et perfekt eksempel på at all PR ikke er god PR. Han sikter blant annet til den massive medieoppmerksomheten Mia fikk i forbindelse med lanseringen av sin biografi «Jeg er Mia» tidligere i høst.

- Innhold er avgjørende, og mye av det Mia har formidlet i høst er blitt litt for mye for de fleste. Folk har nok fått nok. Hun mageplasker med kommunikasjonen sin. Boklanseringen og grepet med Kjell Inge Røkke fikk henne dessuten til å fremstå som sjofel, og da får folk hverken lyst til å kjøpe showbilletter eller bok, sier Geelmuyden til VG.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys