Hovedinnhold

Vill danskefest etter MGP-triumf

København eksploderte etter at danskene fikk seg en ny MGP-helt i natt: 20-årige Emmelie de Forest. Selv tok hun seg sin aller første fest i MGP-uken.

Denne saken handler om:

Danske Emmelie de Forest og låten «Only Teardrops» vant med solid margin i går med 281 poeng, et godt stykke foran Aserbajdsjan på andreplass med 234.

VG fulgte MGP fra Malmø i går, les alt hva som skjedde!

Danskene feiret med vill jubel landet rundt, og spesielt på Rådhusplassen i København, som VGTVs bilder viser.

Den glade danske festen skal ha gått for seg i svært fine former skal vi tro politiet. Ekstra-Bladets sjekk med politikamre landet rundt viser at kvelden var den roligste Grand Prix-natt i manns minne.

Avisen Ekstra Bladet har gjort et poeng av at Emmelie selv ikke har festet en eneste gang i løpet av MGP-uken, og har også bragt på det rene at hovedpersonen på 20 år kun har vært full et par-tre ganger.

FEIRET MED FAVORITT-DRINKEN: Emmelie de Forest drikker veldig sjelden, men fikk seg et par velfortjente White Russians ettere seieren i natt. Foto: Mogens Flint, Ekstra-bladet
FEIRET MED FAVORITT-DRINKEN: Emmelie de Forest drikker veldig sjelden, men fikk seg et par velfortjente White Russians ettere seieren i natt. Foto: Mogens Flint, Ekstra-bladet

Men i natt var det fest, og Emmelie skylte ned seieren med yndlingsdrinken White Russian. Den regulære festdrinken Champagne har hun nemlig ikke mye til overs for.

- Jeg hater champagne. Jeg har tatt et par munnfuller, og jeg døde nesten, fleipet hun med avisens journalist.

VGTV: Se Danmarks vinnerlåt «Only Teardrops» fra første generalprøve her!

Emmelie de Forest var en av de store forhåndsfavorittene, men akkurat dét ga henne ikke noe ekstra press, kunne hun fortelle etter seieren.

-Stempelet har gitt meg energi. At så mange har trodd på meg gjorde at jeg fremførte låten min enda bedre, sa hun på pressekonferansen etter seieren.

- Norden sviktet

NY DANSK FOLKEHELT: 20-årige Emmelie de Forest, som vant Melodi Grand Prix i natt. Foto: Mattis Sandblad, VG
NY DANSK FOLKEHELT: 20-årige Emmelie de Forest, som vant Melodi Grand Prix i natt. Foto: Mattis Sandblad, VG

Danmarks Radio skriver at Norden sviktet danskene i stemmegivingen, og gjør et poeng av at hverken Norge, Sverige eller Finland ga Emmelie full pott. Kun Island ga tolv poeng, de norske stemmene endte på syv poeng for den danske yndlingen.

Søndag fortsetter den danske festen når Emmelie tar den korte turen over Øresund-broen og blir hyllet i Tivoli i København. Festen har kommet til i rekordfart. Klokken 15 vil hun først møte verdenspressen, i regi av neste års arrangør Danmarks Radio, deretter kjøres hun i buss til Tivoli for å ta i mot folkets hyllest.

Svensk skuffelse

Svenskene er langt fra like fornøyd som naboene over Øresundbroen. Sverige har alltid høye ambisjoner for Melodi Grand Prix, men i går endte landet på 14. plass. Robin Stjernberg fremførte «You».

- Kanskje «You» trenger to gjennomlyttinger, sa Stjernberg til Expressen, og overfor Aftonbladet måtte han forklare at 14. plassen ikke var noen fiasko..

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys