Hovedinnhold

Stein Østbø kommenterer:

Melodi Grand Prix på glattisen

VINNERTRIO: Dina Misund (f.v.), Mo og Linnea Dale gikk videre til MGP-finalen i Oslo Spektrum fredag kveld. Foto: TROND SOLBERG
VINNERTRIO: Dina Misund (f.v.), Mo og Linnea Dale gikk videre til MGP-finalen i Oslo Spektrum fredag kveld. Foto: TROND SOLBERG
Kan Dina Misund virkelig være vårt håp i den internasjonale Grand Prix-finalen?

Denne saken handler om:

Jeg sier nei. Ikke fordi Dina er en artist i blomstring, men fordi hun med sine åpenbare country-kvaliteter ikke passer inn i Melodi Grand Prix (MGP).

Annet enn for det norske folk, da. Sånn sett har NRK P3 fullført sin misjon; de har vært enerådende rundt spenstige radiolister i en årrekke, slik at de som eneste radiokanal kan overbevise lytterne om hva som er bra.

Nå har de også overtatt MGP, se bare på bakgrunnen til «fagdommerne». P3-politikken om å gi nye talenter en sjanse, har brutt gjennom også på mainstream tv; NRK har byttet ut både MGP-sjef og vanen med å fylle de norske finalene med like doser etablerte navn som uetablerte.

Heretter står de unge, sultne og fremadstormende i fokus. Perfekt for rause P3-folk, muligens fremmedgjørende for oss andre i MGP-sammenheng.

Og Dina gikk videre. Men fortjener foreløpig å bli værende på P3s spillelister.

Folkens, dette er Melodi Grand Prix! Vi vil ha en farverik og selvutslettende koreografisk fremføring som kan dekke over svake sanger, enten det er i versene eller i refrenget, ikke at vi skal gjemme oss i begravelsessvart.

VG-KOMMENTATOR: Stein Østbø. Foto: ROBERT EIK
VG-KOMMENTATOR: Stein Østbø. Foto: ROBERT EIK

Jeg skulle gjerne ha sendt av gårde TIMBRE med Ida Stein og Frikk Heide-Steen i stedet, ikke fordi låten er bra, men det er en tidsriktig EDM-banger med akkurat det oppløftende refrenget som MGP-hits skal ha.

Isdansere hadde de også, akkurat slik russiske Dima Bilan hadde i 2008 da han vant hele Eurovision.

Men Mo kom til finalen, fortjent nok. Han er allerede en utlært entertainer med Michael Jackson-trinnene intakt, blikkontakten også. Låten hans er ikke all verden, fremførelsen plastrer disse svakhetene utmerket!

«Han var iallfall god på fistpumps», var den lunkne tilbakemeldingen fra juryens Gisle Stokstad fra nettstedet 730, som også sitter i NRK-juryen som har plukket ut disse låtene, etter at Timbre og vennene var ferdig.

Dermed avslørte han at han ikke følger verken sine venner eller foretrukne genre helt til mål.

Linnea da?

Den mest kjente av semifinalistene.

Hun dukket opp i en frapperende grønn kjole, litt mer påkledd enn i videoen. Linnea Dale stjal noen armbevegelser fra fjorårets Margaret Berger og forsøkte så godt hun kunne å kle låtens refreng med et vers som holdt samme standard.

Det var ikke ubetinget vellykket.

Men Linnea kom videre som det perfekte eksemplet på første semifinaleomgang i årets MGP; et kompromiss mellom NRKs kred-kontorer og kommersens antikred-korridorer.

DE SOM GIKK VIDERE TIL FINALE I OSLO SPEKTRUM:

Dina Misund - "Needs"

Linnea Dale - "High Hopes"

Mo - "Heal"

STEIN ØSTBØ

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys