Hovedinnhold

Marte Stokstad slutter som GP-programleder

Utvikler nytt TV-program for NRK

OVER OG UT: Programlederduoen Marte Stokstad og Per Sundnes har vært Melodi Grand Prix' ansikt utad. Nå må NRK finne nye programledere. Foto: SCANPIX
OVER OG UT: Programlederduoen Marte Stokstad og Per Sundnes har vært Melodi Grand Prix' ansikt utad. Nå må NRK finne nye programledere. Foto: SCANPIX
(VG Nett) Først sluttet Per Sundnes (46). Nå forlater også Marte Stokstad (34) Melodi Grand Prix-sirkuset.

Denne saken handler om:

- Det står ikke på viljen!

- Jeg ville være programleder igjen. Men det krasjer med et nytt programkonsept, som jeg jobber med. Dessverre får jeg ikke gjort begge deler, sier Stokstad til VG.

Hun ønsker ikke å røpe noen detaljer om det nye programmet. Men innrømmer at hun skal være programleder også denne gangen.

- Det er for tidlig å si noe ennå. Men det er godt å vite at jeg går fra et morsomt prosjekt til et prosjekt som er like morsomt, sier hun.

Søsteren som vikar

Stokstad har vært programleder i MGP i 2010 og 2012, og var også med som radioreporter for NRK P1 da Tooji representerte Norge i Baku i Aserbajdsjan i mai.

I 2011 var Stokstad gravid, og hennes lillesøster Anne Rimmen (30) steppet derfor inn som Sundnes' programledermakker.

Stokstad innrømmer at hun kommer til å savne GP-jobben. Men tror det er sunt med litt utskiftninger.

- Det er utrolig gøy å lede så store direktesendinger med masse publikum i salen. Men jeg er helt sikker på at nye programledere kommer til å tilføre konkurransen mye nytt.

- Selv om Grand Prix har mange faste rammer, så har programlederne rom til å prege programmet på sin egen måte, sier hun.

Jakter nye programledere

NRKs underholdningsredaktør, Charlo Halvorsen, er storfornøyd med jobben Stokstad har gjort.

- Marte har gjort en kjempejobb for oss - og vært en svært sentral brikke i revitaliseringen av MGP. Så 12 poeng og vel så det for Martes innsats, sier han.

- Hva ser dere etter hos de nye programlederne?

- Det er viktig for oss at MGP, med sin lange historie, ikke stivner i en form. Derfor ser vi etter programledere som kan ta musikkonkurransen enda videre. Som både kan sette sitt eget merke på showet - og ivareta en av de aller sterkeste merkevarene vi har på TV, sier han.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys