Hovedinnhold

Hjemmefavoritten Didrik Solli-Tangen: - En enorm, indre glede

SKIEN (VG Nett) Det var en strålende fornøyd Didrik Solli-Tangen (22) som kunne konstatere at han innfridde på hjemmebane.

Denne saken handler om:

Ida Anna Haugen og Endre Alsaker-Nøstdahl dekker Melodi Grand Prix.

Tips dem her og følg Ida og Endre på Twitter.

- Nå føler jeg bare glede. En enorm indre glede og det er så fantastisk nydelig, sier Didrik Solli-Tangen til VG Nett like etter at finaleplassen er sikret.

Låten «My heart is yours» gikk rett hjem, og Porsgrunn-gutten skal sammen med A1 kjempe om seieren i den norske MGP-finalen. Solli-Tangen innrømmer at det var spesielt å innfri favoritt-stempelet på hjemmebane.

- Jeg tror ikke jeg har hatt denne følelsen før. Det kunne ikke blitt bedre, sa en tydelig fornøyd forhåndsfavoritt.

Les også:A1 og hjemmefavoritten til finale

Favorittstempel

Både GP-ekspert Jostein Pedersen og VG Netts lesere var sikre på at Solli-Tangen ville sikre seg finaleplass, noe de også fikk rett i.

- Når man nå har hørt alle bidragene som skal til finalen, seiler Didrik Solli-Tangen opp som en av de virkelige store favorittene, sier Jostein Pedersen.

Forhåndsfavoritten har holdt en lav profil i forkant av lørdagens delfinale. Men han synes ikke favorittstempelet har vært tyngende.

- Jeg har ikke kunnet tenke på det. Jeg har sett bort fra favorittstempelet og har ikke kunnet tenke på det. Det jeg har tenkt på er den jobben jeg måtte gjøre i kveld, forklarer han.

Nå er det en etterfest med de andre deltakerne som venter, og Solli-Tangen har begynt å skru opp ambisjonene foran den norske finalen.

- Jeg håper jeg vinner, sier han.

Saken fortsetter under bildet

TIL FINALE: Didrik Solli-Tangen gikk videre til MGP-finalen. - Det kunne ikke blitt bedre, sier han. Foto: Scanpix.
TIL FINALE: Didrik Solli-Tangen gikk videre til MGP-finalen. - Det kunne ikke blitt bedre, sier han. Foto: Scanpix.


Protokoll:Si din mening om kveldens delfinale

- Rybak sier mye rart

En av Solli-Tangens mange fans er fjorårsvinner Alexander Rybak. Til VG fortalte han lørdag at han mente Didrik hadde alle de kvalitetene han selv ønsker. Konfrontert med dette blir Solli-Tangen litt blyg før han sier.

- Har Rybak sagt det? Han sier mye rart. Han er en god gutt, men han sier mye rart!

Fra før har Maria Haukaas Storeng, Keep of Kalessin, Alexander Stenerud og Maria Arredondo sikret seg en plass i den norske finalen. De får følge av Didrik Solli-Tangen og A1.

VGTV:GP-Jostein: Didrik en stor finalefavoritt

Til Sistesjansen går Mira Craig og Karoline Garfjell. Her møter de Gaute Ormåsen, Bjørn Johan Muri, Venke Knutsson og Heine Totland, som allerede er klare for å kjempe om de siste finaleplassene. I tillegg vil det mandag bli kunngjort to andre artister som vil få en ekstra mulighet til å kjempe om finaleplass. Dette er de to beste femteplassene gjennom de tre delfinalene.

VG Nett fulgte den tredje delfinalen i MGP tett og GP-ekspert Jostein Pedersen og Silje Pedersen fra Min Mote kommenterte showet underveis.

Les også:Her er 50 år med Grand Prix-vinnere

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys