Hovedinnhold

Dette er Toojis hemmelige hjelper

BACKER OPP TOOJI: Hans Espen Gihle (helt til høyre i bildet) er Toojis hemmelige korsanger i Baku. Foto: Mattis Sandblad / VG
BACKER OPP TOOJI: Hans Espen Gihle (helt til høyre i bildet) er Toojis hemmelige korsanger i Baku. Foto: Mattis Sandblad / VG
BAKU (VG) Oslo Gospel Choir-tenoren Hans Esben Gihle (40) korer for Tooji Keshtkar (24). Men er gjemt bort i et mørkt hjørne av scenen.

Denne saken handler om:

Den 40 år gamle totningen ble hentet inn spesielt for finalene i Eurovision på grunn av sin gode stemme.

Mens de fire danserne er svært synlige rett bak Tooji, står Hans Esben Gihle flere meter unna i et hjørne av scenen og korer.

CHAT MED VGs MUSIKKEKSPERT FRA KL. 20.30 NEDERST I SAKEN!

- Backer hverandre

- Jeg er ikke så mye i fokus. Danserne er veldig viktige for uttrykket, så jeg føler meg som nummer seks, som bare korer. Men jeg er glad for det, sier sangeren selv til VG.

- Du er jo tenor, hvor viktig er din rolle i refrenget med den høye tonen i «Stay»?

- Jeg er med for å backe opp, og gi Tooji støtte i koret. Alle backer ham opp og er med på å løfte refrenget og gi mer trøkk. Det er en krevende låt, så vi må backe hverandre.

- Vanskelig låt

HER ER HAN: Hans Espen Gihle på hotellet i Baku. Foto: Mattis Sandblad / VG
HER ER HAN: Hans Espen Gihle på hotellet i Baku. Foto: Mattis Sandblad / VG

Nummeret Norge har lagt opp til på scenen krever mye av alle de seks på scenen - i og med at alle beveger seg mye samtidig som de synger. Aftonbladets MGP-ekspert Markus Larsson sier til VG at nummeret minner veldig om svenske Eric Saades fremføring i fjorårets Eurovision, og at det er knalltøff jobbing for de involverte.

- Det er en vanskelig låt, spesielt teknisk. Jeg vet Eric Saade jobbet mye med det tekniske da han var med, sier han.

Og det er nettopp det sangtekniske Tooji selv trekker fram når han blir spurt om å beskrive Gihle.

- Jeg er veldig glad for at Hans Esben er med. Han er sinnssykt flink og veldig dyktig rent teknisk. Han ler nesten på en musikalsk måte, smiler Tooji.

- Hvordan er han til hjelp på scenen?

- Han ligger under og backer opp det jeg synger. De høyeste tonene klarer jeg derimot helt selv, sier han.

40-åringen var ikke med i den norske finalen, hvor koringen ble spilt inn på forhånd. I den europeiske finalen er ikke slik innspilling lov, og derfor ble Gihle hanket inn for å løfte «Stay» i Baku - og danserne har blitt instruert til å synge i tillegg.

- Tooji synger bra

- Jeg synger mest punchlines, i mellomstikket og i refrenget, for å skape trøkk. Eller, egentlig gjennom nesten hele låten, sier han.

- Hvor mye hører du deg selv når du hører på låten?

- Jeg hører at jeg er en del av pakken, men det er fint fordelt på alle som er med.

- Jeg vil understreke at jeg ikke er hyret inn for å dubbe Tooji, men for å støtte ham opp. Tooji synger mer enn bra nok selv. Han fortjener all den skryten han kan få. Men jeg merker at jeg er litt eldre enn ham, ler 40-åringen om sin 16 år yngre kollega.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys