Hovedinnhold

VG Nett størst

Større enn VGs papirutgave

SÆRDELES FORNØYD: Ansvarlig redaktør og administrerende direktør Torry Pedersen i VG Multimedia leder i dag landets største nyhetskanal. Foto: Stian Lysberg Solum
SÆRDELES FORNØYD: Ansvarlig redaktør og administrerende direktør Torry Pedersen i VG Multimedia leder i dag landets største nyhetskanal. Foto: Stian Lysberg Solum
- En milepæl, sier Torry Pedersen, ansvarlig redaktør for VG Nett, om de ferskeste lesertallene fra TNS Gallup.

Denne saken handler om:

Fakta

Tallene for første kvartal i år viser at VG Nett med sine 1.293.000 daglige brukere er landets mest besøkte nettsted.

Deretter følger Dagbladet med 861.000 daglige brukere, mens TV 2 Nettavisen ligger på tredjeplass med 527.000 daglige brukere.

For Aftenposten.no er det tilsvarende tallet 429.000.

Daglige lesertall, VG Nett

  • 1. kvartal 2006: 1 120 000
  • 2. kvartal 2006: 1 056 000
  • 3. kvartal 2006: 1 055 000
  • 4. kvartal 2006: 1 108 000
  • 1. kvartal 2007: 1 293 000 Kilde: TNS Gallup.

For første gang har VG Nett flere daglige lesere enn papiravisen VG, og er dermed landets største nyhetskanal.

Ifølge «Forbruker & Media»-undersøkelsen fra TNS Gallup hadde VG Nett i første kvartal i år 1 293 000 lesere. I den siste tilsvarende undersøkelsen for papiravisene, som ble presentert i februar i år, hadde VG papir 1 253 000 lesere. Dette betyr at mediehuset VG nå har over 1,9 millioner daglige brukere.

Pedersen kaller tallene som viser at VG Nett er hårfint større enn VGs papiravisen en milepæl.

- Dette betyr at VG Nett nå har tatt posisjonen som den ledende nyhetstjenesten i Norge.

Men nettredaktøren er minst like opptatt av hvilken unik posisjon mediehuset VG er i.

- Vi må utnytte at vi er størst både på nett og papir, og landets ledende leverandør av nyheter. Det er det som blir den store utfordringen fremover.

Pedersen tror lesertallene på nett vil fortsette å øke i takt med bredbåndsutbyggingen og utbredelsen av Internett, men han regner med at kurven etter hvert vil flate ut.

- Men det er litt av en utvikling vi har vært vitne til de siste ti årene. I 1996 hadde VG Nett bare 17 000 daglige lesere. Nå er vi snart oppe i 1,3 millioner.

Understreker

Torry Pedersen understreker at dette er en utvikling ingen så for seg for ti år siden. I et nytt tiårsperspektiv øyner han faktisk muligheten for at VG Nett også kan vokse seg til å bli landets største leverandør av levende bilder, i konkurranse med TV-kanalene.

- Jeg sier ikke at vi vil være der om ti år. Jeg sier at det ikke er umulig.

- Dette er det grunn til å feire, sier ansvarlig redaktør i VG papir, Bernt Olufsen.

- Dette viser at VG bedre enn noen andre mestrer de store forandringene på mediesektoren. Olufsen peker på at VG nå dekker mer enn halvparten av mediebrukerne i Norge.

- Men det er viktig å understreke at innholdet er forskjellig i de to merkevarene VG Nett og VG papir. VG Nett dekker nyhetene fortløpende, mens papiravisen vil fortsette å avsløre de store nyhetssakene og gi leserne reportasjer og gode opplevelser.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys