Hovedinnhold

VG Nett kåret til årets nettsted og nyhetsnettsted

VGTVs «Robins kamp tilbake» årets reportasje for nett-tv

Nettstedet du nå har klikket deg inn på er kåret til landets beste i 2011.

Denne saken handler om:

Det ble klart under Nordiske Mediedager som arrangeres i Bergen. VG.no ble kåret både til årets nettsted og årets nyhetsnettsted.

Protokoll: Hjelp VG Nett å bli enda bedre her!

Digitalredaktør i VG, Espen Egil Hansen, er godt fornøyd med at VG Nett vant de to gjeveste prisene nettopp i 2011.

- Det har vært et krevende nyhetsår, at vi vinner de to prisene et slikt år er rett og slett en anerkjennelse til medarbeiderne i hele VG-huset.

- I 2011 hadde vi først tsunamien i Japan, så den arabiske våren og til slutt 22. juli. At vi vinner årets nyhetsnettsted dét året er helt spesielt, sier Hansen og forklarer suksessen slik:

- Vi har medarbeidere som har tatt et veldig stort ansvar, og som har syntes det har vært viktig å levere en så god dekning som overhodet mulig, spesielt med 22. juli. Det har vært krevende for alle som har jobbet med det, men denne prisen er en anerkjennelse til medarbeiderne i hele VG-huset.

Les hele juryens begrunnelse nederst i saken!

Mens VG.no ble årets nettsted var det Dagbladet som vant årets avis. Hansen konkluderer med at VG vinner nåtiden og fremtiden, men legger til:

- Papiravisene er viktige, og det er en viktig pris de vinner. Men VG har satset mest og kanskje vært den avisbedriften i verden som har hatt størst tro på den digitale fremtiden. Det gjenspeiles i denne prisen. Men jeg unner Dagbladet alt godt!

- Er det gjort endringer over lang tid eller har man måttet «kaste seg rundt» når det har vært store nyhetshendelser?

- Det har vært en kombinasjon mellom at vi er blitt bedre på å dekke ting som skjer nå - noe som er svært viktig i slike situasjoner. Og så har vi også tatt kvantesprang på TV-området. Dessuten har vi blitt gode på å oppsummere. Dette har vi jobbet med lenge, men vi har også kommet lengre i 2011.

- Har VG Nett brukt mer penger enn planlagt i 2011?

- Vi har brukt mye penger i 2011 og sånn må det bare være. Journalistikk er veldig dyrt, 2011 var året vi ikke kunne se på kostnadssiden når det gjaldt journalistikken.

Hansen forsikrer om at VG ikke kommer til å hvile på laurbærene og peker på flere utfordringer.

- Vi må bygge videre på det vi har fått til med VGTV. På nyheter i Norge på TV har vi til nå hatt et duopol med TV2 og NRK. Her har vi ikke hatt reelt mediemangfold før nå. Våre brukere er også tydelige på at mobil er den viktigste plattformen for å lese VG, det må vi jobbe mer med.

- Det siste området vi skal jobbe videre med er innholdet vårt. Vi har begynt med det allerede. Programmererne våre er i ferd med å bli svært viktige journalister, det er slutt på tiden da journalistikk kun var skrevne artikler.

Pris til VGTV

VGTV gikk heller ikke tomhendt hjem fra prisutdelingen i Bergen. Prisen for årets reportasje for Web-TV gikk til «Robins kamp tilbake», om Robin A. Vedvik Helmersen som fikk alvorlig hjerneskade etter å ha blitt truffet av en isblokk i Oslo.

ÅRETS REPORTASJE FOR WEB: Reportasjen «Robins kamp», laget av VGTV gikk til topps under Mediedagene i Bergen. Foto: Skjermbilde fra VGTV
ÅRETS REPORTASJE FOR WEB: Reportasjen «Robins kamp», laget av VGTV gikk til topps under Mediedagene i Bergen. Foto: Skjermbilde fra VGTV

- Historien om Robin er en svært sterk historie, og det ble også en veldig sterk reportasje. Det var en sak som engasjerte veldig mange. Vi brukte mye tid på Robin og hans familie, og brukte mye tid internt for at dette skulle bli så grundig og gjennomarbeidet som mulig, sier Ola Stenberg, redaksjonell leder for VGTV. Reportasjen er allerede sett av over 220.000.

- Reportasjen er en sånn du tenker en stund på etter du har sett den og lurer på hvordan det går. Robins innstilling til kampen han har stått ovenfor er beundringsverdig, og vi takker han for at han delte sin sterke historie med oss, sier Stenberg.

Flere priser

Dagbladet ble årets avis, og avisen vant også den store journalistprisen. Den gikk til journalistene Trude Lorentzen, Eivind Sæther og Adrian Øhrn Johansen for dokumentaren og kortfilmene om tomme jente- og gutterom etter terroraksjonen 22. juli. Dagbladet vant også pris for årets forbrukerside.

Fædrelandsvennens nettside fvn.no ble kåret til årets beste lokale nyhetsnettsted.

Lille Haugesunds Avis vant prisen for åretsd mobile nettsted, og utkonkurrerte dermed store mediehus som VG og Dagbladet.

Dagens Næringslivs featureutgave D2 mottok gull i featurekategorien.

Juryens begrunnelse for at VG.no ble kåret til årets nettsted:

Årets nyhetsnettsted har med en banebrytende bruk av nyhetsgrafikk, direktesendinger på web-TV og nyhetsjournalistikk som setter dagsorden, laget et nettsted som fremstår komplett. Med sitt massive produktspekter, ligger de alltid i front og er nyskapende. Innenfor en sterk og gjenkjennbar merkevare har de utviklet mobil og tabletutgaver som ligger i forkant. Nettstedet leverte svært høy kvalitet tross store utfordringer 22. juli 2011.

ÅRETS NYHETSNETTSTED: Her er VG-journalist Mads A. Andersen avbildet, han leder direktesendingene på VGTV under rettssaken mot Anders Behring Breivik i Tinghuset i Oslo. FOTO: GISLE ODDSTAD/VG
ÅRETS NYHETSNETTSTED: Her er VG-journalist Mads A. Andersen avbildet, han leder direktesendingene på VGTV under rettssaken mot Anders Behring Breivik i Tinghuset i Oslo. FOTO: GISLE ODDSTAD/VG

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys