Hovedinnhold

To av tre av Riksmålsforbundets priser til VG

<p>HEDRES AV RIKSMÅLSFORBUNDET: Politisk kommentator i VG Frithjof Jacobsen fikk Gullpennen. Lytterprisen gikk til VG Helg-journalist Marte Spurkland.<br/></p>

HEDRES AV RIKSMÅLSFORBUNDET: Politisk kommentator i VG Frithjof Jacobsen fikk Gullpennen. Lytterprisen gikk til VG Helg-journalist Marte Spurkland.

Foto: Frode Hansen, VG
Riksmålsforbundets mediepriser deles ut årlig og består av tre språkpriser: Lytterprisen, TV-prisen og Gullpennen.

Denne saken handler om:

I år har VG sikret seg to av prisene.

Politisk kommentator Frithjof Jacobsen sikrer VG Gullpennen, for første gang siden 2012. Den gang var det Hanne Skartveit som fikk æren. Nå er hun Jacobsens sjef som politisk redaktør og kan gratulere sin medarbeider.

– Frithjof er en av Norges beste politiske kommentatorer. Kunnskapsrik, skarp og analytisk. Frithjof er aldri redd for å utfordre makten. Han har en sterk rettferdighetssans, sier Skartveit og trekker frem kommentatorens noe annerledes bakgrunn som en styrke – Jacobsen var vokalist i rockebandet Gluecifer.

– Jeg tror han – bevisst eller ubevisst – henter mye fra sin fortid i rocken når han formulerer seg. De er rytme, det er kraft, det er stil.

Dette er Jacobsens siste publiserte kommentar: Om Støre og Arbeidpartiet. Her er en samlig av kommentarene.

<p>GULLPENN: Frithjof Jacobsen fikk Gullpennen da Riksmålsforbundet delte ut mediepriser.<br/></p>

GULLPENN: Frithjof Jacobsen fikk Gullpennen da Riksmålsforbundet delte ut mediepriser.

Foto: Frode Hansen, VG

Pris for podcast

Radio er kanskje ikke hva man først forbinder med Verdens Gang. Inntil nå!

VG Helg-journalist Marte Spurkland henter hjem Riksmålsforbundets lytterpris til VG, med podcasten «Helgestart med Marte Spurkland». En av flere populære podcaster som har sprunget ut av VG-huset det siste året. Spurkland jobbet tidligere blant annet i radioprogrammene «Mamarazzi» og «Pullover» på NRK P3 og «Boktilsynet» i NRK P2 og «Safari» på NRK TV.

Dette er VGs podcaster - last ned og hør på når du vil.

Marte Spurkland er svært fornøyd med prisen, og forteller at selv om podcasten er planlagt, så må sendingene improviseres.

– Manuset må bort og man må bruke seg selv for alt det er verdt, sier Spurkland.

<p>PRIS: VG Helg-journalist Marte Spurkland viser stolt fram prisen.<br/></p>

PRIS: VG Helg-journalist Marte Spurkland viser stolt fram prisen.

Foto: Frode Hansen, VG

- Stolt

Digitalredaktør Ola E. Stenberg mener VG Helgs suksesspodcast med Marte Spurkland handler om den gode samtalen.

– Vi bringer menneskene i VG Helg enda nærmere – faktisk inn i øret ditt. Marte Spurkland gjør en fantastisk jobb med å sy sammen interessante gjester og møblere gode samtaler med dem. Alt det skjer med et fargerikt språk, lek med ord og gode temavekslinger. Dette er en formpris vi er stolte av.

– Jeg tror også det er en styrke for «Helgestart» at temaene har en spennvidde på den måten at man i det ene øyeblikket kan ha en god samtale om noe alvorlig og «dypt», mens man i det andre øyeblikket ler og har det gøy sammen. Litt som på en fest.

– Podcast er ikke noe man umiddelbart forbinder med et helgemagasin som VG Helg – kan du si noe om podcast-satsingen til VG?

– Medievirkeligheten nå handler om å utfordre det tradisjonelle. VG var en gang kun tilgjengelig på papir, nå er vi i alle kanaler - også podcast. Som de siste månedene har vist sitter det mange gode stemmer som forløser godt innhold i VG. Det er for eksempel veldig gøy å se at VG Helg-sakene fungerer så godt i mange ulike formater. Vi gjør bare jobben vår når du nå også kan høre på VG Helg, Foppall-gjengen eller Anders Giæver og Frithjof Jacobsen på bussen, i bilen eller på sengekanten.

Riksmålsforbundets TV-pris gikk til NRK Sportens Line Andersen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys