Hovedinnhold

Rønningen-mediehus konkurs

Alle de ansatte i ALFA er sagt opp

NEDTUR: Magnus S. Rønningen og mannebladet ALFA ender i skifteretten. Foto: Faksimile ALFA og Facebook
NEDTUR: Magnus S. Rønningen og mannebladet ALFA ender i skifteretten. Foto: Faksimile ALFA og Facebook
(VG Nett) Mediegründer Magnus S. Rønningen (31) har slått sitt eget selskap Magnum Media konkurs. ALFA er blant bladene som rammes.

Denne saken handler om:

Mediehuset Magnum Media AS, som redaksjonelt har stått bak mannebladet ALFA, vært utgiver av interiørmagasinet Studio og produsert flere kundemagasiner, har i dag begjært oppbud.

Dårlig kostnadskontroll

Daglig leder for Magnum og ALFA-redaktør Magnus S. Rønningen sier til VG Nett at han tar det fulle ansvaret for uføret selskapet har havnet i.

- Magnum Media har brukt mer penger enn det vi har tjent, og vi har hatt for dårlig kostnadskontroll. Her har det vært et misforhold mellom mine redaksjonelle ambisjoner og min forretningsmessige erfaring. Med fasiten i hånden, er det naturligvis mange opplagte ting som kunne vært gjort annerledes, innrømmer journalisten og bladgründeren.

Alle sagt opp

- Betyr dette at Alfa og de andre kjøpemagasinene under Magnum legges ned?

- Vi har de siste ukene vært i dialog med kjøpere av både ALFA og Studio og har forhåpentligvis kjøper til begge bladene. Det blir antageligvis avklart i løpet av de nærmeste dagene i samråd med bobestyrer, svarer Rønningen.

- Alle de ansatte er oppsagt, men ved et eventuelt salg vil det nok være muligheter for at noen av dem får jobb videre. Stemningen er vel det man kan kalle fattet, forklarer han.

Foto: Faksimile nyeste ALFA
Foto: Faksimile nyeste ALFA

- Ikke på grunn av Bolivia-saken

Rønningen nekter for at Bolivia-oppstyret, hvor det hevdes at ALFA var involvert i prosessen med å hjelpe kokaindømte Stina Brendemo Hagen med å rømme , har noe med konkursen å gjøre.

- Nei, det var en dokumentar som alle andre, hevder redaktøren og viser til den store bladreportasjen om Brendemo Hagen.

- Mitt ansvar

Flere medier har skrevet om påstått regnskapsrot og manglende innrapporteringer i Magnum As. Rønningen innrømmer overfor VG Nett at regnskapsrutinene ikke har vært gode nok.

- Det er mitt ansvar. Vi har hatt veldig fokus på å rydde opp denne høsten, men dessverre kom vi ikke helt i mål. Jeg vil imidlertid opplyse om at det jeg uttalte til Dagbladet for to uker siden om regnskapene er korrekt. De er levert til Brønnøysund.

- Har vært et eventyr

- Hva betyr dette nederlaget for deg personlig?

- Det verste med denne konkursen er de som risikerer ikke å få betalt for jobben eller tjenestene de har gjort for oss. Det er jeg ikke komfortabel med. ALFA har for meg vært et eventyr, og en guttedrøm som nesten gikk i oppfyllelse. Det føles ikke bra at den ender i skifteretten, og som daglig leder er jeg den ansvarlig for nettopp det, sier Rønningen om bladet som første gang havnet i bladhyllene i oktober i fjor.

På spørsmål om hvordan han kunne miste så kontroll over kostnadene, svarer 31-åringen:

- Denne konkursen handler først og fremst om inntektene, som ikke ble som budsjettert. Magasinbransjen er kostnadskrevende med høy risiko, noe vi har fått erfare.

- Leit

Nå jobber Rønningen og styret tett med bobestyrer for å realisere det som er av verdier i selskapet, for å sikre de ansatte lønn og kreditorene mest mulig dekning for sine krav.

- Jeg er stolt av den jobben de ansatte har gjort og det vi har fått til - og derfor er det leit at det endte slik.

Konkursen i Magnum Media vil ikke få noen konsekvenser for de andre selskapene Rønningen er involvert i, deriblant Ny Vri AS.

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK 

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS 

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys