Hovedinnhold

Borge savner «20 spørsmål»-jobben

SAVNER «20 SPØRSMÅL»: - Folk skulle bare visst hvor hyggelig det var å lage «20 spørsmål», sier Knut Borge til VG. Foto: Trond Solberg/VG
SAVNER «20 SPØRSMÅL»: - Folk skulle bare visst hvor hyggelig det var å lage «20 spørsmål», sier Knut Borge til VG. Foto: Trond Solberg/VG
Navnet til tidligere «20 spørsmål»-programleder Knut Borge (63) dukker stadig opp i Kringkastingsrådet, men det kommer neppe til å gi ham programlederjobben tilbake.

Denne saken handler om:

Førstkommende torsdag samles Kringkastingsrådet igjen. Møteinnkallingen består av en saksliste på 18 punkter, og punkt 16 og 17 heter begge «Gi oss Knut Borge tilbake i 20 Spørsmål».

Savner du «20 spørsmål»? Si din mening nederst i artikkelen!

- Det hender vi får slike saker, og når vi får slike saker gjelder det som regel svært populære programmedarbeidere som enten har sluttet, eller blitt flyttet på i systemet, slik tilfellet er for Knut Borge, forteller Sylfest Lomheim (67), fungerende leder i Kringkastingsrådet, til VG.

FUNGERENDE LEDER I KRINGKASTINGSRÅDET: Sylfest Lomheim (67). Foto: Frode Hansen/VG
FUNGERENDE LEDER I KRINGKASTINGSRÅDET: Sylfest Lomheim (67). Foto: Frode Hansen/VG

Unngår personalsaker

Ifølge Lomheim er det ikke første gang navnet til Borge dukker opp i møtesammenheng. Programlederen har tydeligvis vært savnet etter at «20 spørsmål» ble tatt av lufta.

- Kringkastingsrådet holder seg unna personalsaker. Det skal ekstraordinære tilfeller til for at vi skal blande oss i en personalsak. Helt utenkelig er det ikke, men det må være ekstraordinært. Det gjelder ikke Knut, sier Lomheim.

- Jeg kan ikke forskuttere hva rådet sier, men min innstilling er at vi tar dette til orientering, sier han.

Knut Borge har heller ikke noen forventning om å komme tilbake med «20 spørsmål» med det første.

- Ingen fullgod erstatning

- Jeg vil vel tro at Kringkastingsrådet opplever det som utenfor sitt mandat å skulle legge seg opp i hvem som skal være programledere, sier han til VG.

Borge sier han setter pris på tilbakemeldingene fra folk som savner han i programlederstolen.

- Når det først er så galt så er det hyggelig, det. Jeg savner «20 spørsmål»-jobben. Nå kommer «20 Spørsmål» for så vidt listende inn bakveien, når det kommer på DAB og nettkanalen NRK Gull. Men for meg er det ingen fullgod erstatning.

- Hva er det du savner mest med «20 spørsmål»?

- Menneskene, stemningen, leken, gjøglingen. Det at det var hyggelig å høre på trives jeg godt med. Folk skulle bare visst hvor hyggelig det var å lage det, altså. Det var faktisk veldig morsomt, sier Borge.

Knut Borge var programleder for «20 spørsmål» i åtte år. Han jobber fortsatt med NRK-programmene «Studio Sokrates» og «Bluesasylet».

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys