Hovedinnhold

90 000 aviser ble kastet på grunn av karikatur

90 000 utgaver av et bilag til Adresseavisen ble i helgen kastet på grunn av en karikatur som avisens tegner Jan O. Henriksen laget av Kurt Westergaard.

Denne saken handler om:

Henriksen tegnet Westergaard. Illustrasjonen sto på siste side av bilaget Uke-Adressa, melder NRK.

Han ville illustrere debatten i kjølvannet av Westergaards Muhammed-karikaturer. Avisledelsen i Adresseavisen likte ikke det den så. Avisen ble stoppet like før den kom i salg.

- Kan virke provoserende

Adresseavisens faste tegner Jan O. Henriksen sier at tegningen kanskje kan virke provoserende på muslimer. Han mener likevel at tegningen var ufarlig. Redaksjonen hadde godkjent den, og alt var klart til trykk. Men i siste liten grep ledelsen inn og stanset den. Resultatet ble at 90.000 utgaver av bilaget måtte makuleres.

- Jeg føler bestemt ikke at det er sensur. Man er nødt til å ta hensyn til medarbeidernes trygghet. Skal man provosere med vilje, må man på forhånd være enig om det, og ha en diskusjon om hvilke forholdsregler man skal ta, sier Henriksen.

Han sier han har forståelse for at ledelsen stoppet den opprinnelige utgaven.

Adresseavisens sjefredaktør Arne Blix vil overfor NRK ikke kommentere saken.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys