Hovedinnhold

NRK tar selvkritikk i Maria Amelie-saken

PÅ FLYET: Maria Amelia og kjæresten Eivind Trædal på flyet til Moskva i januar. Foto: Terje Mortensen
PÅ FLYET: Maria Amelia og kjæresten Eivind Trædal på flyet til Moskva i januar. Foto: Terje Mortensen
- En for stor del av dekningen dreide seg om følelsene til Maria Amelie, innrømmer nyhetsredaktør Stein Bjøntegård.

Denne saken handler om:

Kringkastingsrådet var torsdag samlet for å behandle en klage på NRKs dekning av Maria Amelie-saken. I klagen hevdes det at saken fikk en skjev framstilling i NRK og i media generelt, og at journalistene gjorde sitt ytterste for at Maria Amelie skulle få bli i landet.

- Forsømte oss

Nyhetsredaktør Stein Bjøntegård sier redaksjonen er stolt over mye av dekningen av saken, men legger til at NRK tar selvkritikk på flere områder.

Til NRK sier Bjøntegård at følelsene til Maria Amelie fikk for mye oppmerksomhet og at redaksjonen ble for mye styrt av den politiske kampen.

- Vi forsømte oss ved å ikke være kritiske til kritikerne, sier nyhetsredaktøren.

SPESIAL:  FLERE NYHETER OM MARIA AMELIE 

For mye taletid

Noe av kritikken NRK fikk av medlemmene i Kringkastingsrådet var at redaksjonen ga Amelie og hennes støttespillere for mye taletid. Leder for samfunnsavdelingen i NRK, Kyrre Nakkim, sier redaksjonen brukte mange minutter på dem som forsvarte avgjørelsen om at Amelie måtte reise hjem.

- Men selv om vi bruker like mye tid på det, vil bildet av en gråtende kvinne gjøre et sterkere emosjonelt inntrykk på seerne enn det motsatte, for eksempel en statssekretær som bruker saklige virkemidler, sa Nakkim.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS 

FÅ NYHETER PÅ FACEBOOK 

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys