Hovedinnhold

- Vi er lei av å være snille piker

Selveste «Little» Steven Van Zandt (62) har tatt jentene i Cocktail Slippers under vingene i sitt eget plateselskap. Nå er jentene aktuelle med ny musikkvideo - og i suksessen «Lilyhammer» på NRK i kveld.

Denne saken handler om:

Cocktail Slippers-vokalist Silje Hope sier er glad for og endelig kunne vise videoen, som er regissert av Stephen Butkus og produsert av Klikkmonster, til publikum.

- Det er en lang prosess å spille inn album, og det er gøy og endelig få presentere videoen til singelen «Shame on me» som slippes på torsdag.

Om videoen sier jentene at de liker det mørkt og mystisk.

- Vi er kanskje litt leie av å være snille piker, og alle lever vel egentlig litt på kanten på den ene eller den andre måten. Beskjeden i slutten av filmen kan tolkes på flere måter, og vi har alle forskjellige meninger om hva som står på den. Låta heter jo «Shame on me», så det sier kanskje litt, sier vokalist Silje Hope.

«Little» Steven Van Zandt kom først i kontakt med produsentene i «Lilyhammer» da han var i Norge for å produsere Cocktail Slippers' album. Jentene i Cocktail Slippers var også med på premierefesten til sesong to av den populære serien.

På en måte er det at Steven er med i «Lilyhammer» litt på vår kappe, selv om vi ikke tar på oss all æren, ler gitarist Stine Bendiksen.

I første sesong av «Lilyhammer» er jentene i Cocktail Slippers å se på scenen i Frank Taglianos «Flamingo Bar». I onsdagens episode av «Lilyhammer» spilles også en av Cocktail Slippers' låter.

Van Zandt har sagt at vi alltid må kle oss som rockestjerner for å komme inn i rollen. Fra venstre: trommeslager Konstanse Larsen, gitarist Stine Bendiksen , vokalist Silje Hope og bassist Lill Halbakken. Keyboardist Thea Sofie Melborg var ikke til stede. FOTO: ROGER NEUMANN/VG
Van Zandt har sagt at vi alltid må kle oss som rockestjerner for å komme inn i rollen. Fra venstre: trommeslager Konstanse Larsen, gitarist Stine Bendiksen , vokalist Silje Hope og bassist Lill Halbakken. Keyboardist Thea Sofie Melborg var ikke til stede. FOTO: ROGER NEUMANN/VG

Hardarbeidende superstjerne

Van Zandt, som også er kjent som Bruce Springsteens gitarist, booket jentene som det første bandet til sitt eget plateselskap «Wicked Cool Records» i 2007. Nå gir Van Zandt ut Cocktail Slippers' musikk på verdensbasis.

- Når vi først kom i kontakt med Steven i 2004, trodde vi at det var en tulletelefon. Assistenten hans ringte oss og spurte om vi ville spille på en festival i New York. Først var vi skeptiske, men da jeg spurte om hvem som skulle opptre kom den smørbrødlista over musikere jeg ser på som forbilder. Da måtte vi bare bli med, sier gitarist Stine Bendiksen opprømt.

- Steven har absolutt vært en døråpner for oss, og det er ikke overraskende. Han kjenner de rette menneskene. Det som er så fantastisk med Steven, er at han vil bandets beste, sier gitarist Stine «Rocket Queen» Bendiksen.

- Vi har jobbet utrolig hardt med den nye plata som lanseres i januar, og Steven har høye forventninger til oss. Han forventer at den nye plata skal bli minst like bra som den forrige, sier vokalist Hope.

RØD LØPER: Cocktail Slippers sammen med Steven Van Zandt på peremierefest i forbindelse med sesong to av «Lilyhammer». FOTO: NTB scanpix
RØD LØPER: Cocktail Slippers sammen med Steven Van Zandt på peremierefest i forbindelse med sesong to av «Lilyhammer». FOTO: NTB scanpix

Gitarist Stine Bendiksen sier at hun berømmer Van Zandt for måten han jobber på.

- Uansett hvor stor stjerne Steven er, så jobber han beinhardt. Steven er perfeksjonist og han pusher oss alltid et skritt videre. Vi har lært oss og stole på musikken, Steven sier at vi nordmenn ikke tar nok ære for det vi gjør. Vi er ikke overrasket over «Lilyhammer»-suksessen, Alt Steven tar i blir til gull!

Målet vårt er det samme som alltid, og det er å kunne leve av musikken, avslutter bassist Lill Halbakken

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys