Hovedinnhold

Laget diskovideo av Groruddal-blokker

(VG Nett) Slik har du neppe sett en storbyblokk før: Vinduene i Groruddals-blokkene «danser» til musikk!

Pop-bandet Cold Mailman har spilt sammen i fire år, men har ikke slått gjennom med noen store hit-låter ennå. Nå får de god drahjelp av musikkvideo-regissør André Chocron som står bak videoen til låten «Time is of the essence».

VGTV: Se videoen her!

Choron fikk idéen da han jobbet som såkalt «location scout» for en reklamefilm i Groruddalen.

- Jeg ble fasinert av blokkene, og spesielt de på Haugenstua. Planen var å lage en film der, men parallelt snakket jeg med Ivar i Cold Mailman om å lage musikkvideo, forteller han til VG Nett.

Chocron fikk høre om Groruddalssatsingen, og ble enige med dem om finansiering for å slå sammen en promofilm for Groruddalen med den aktuelle musikkvideoen.

- De kicket på det med en gang, og selv da det tok lengre tid enn planlagt var de behjelpelige i forhold til finansiering og sånne ting, sier Chocron.

Omfattende prosjekt

Regissøren er i utgangspunktet amatør når det kommer til å gjøre animasjon, og brukte mye tid på å fullføre videoen.

- Det tok tre måneder fra vi «skjøt» det til den ble ferdig. Hadde jeg visst hvor mye jobb det skulle bli ville jeg nok aldri gått i gang med det, sier Chocron. Men jeg er veldig fornøyd!

Les videre under bildet ...

BANDET: Fra venstre Ivar Bowitz (vokalist), Catharina Sletner, Stian Hansen, Martin Bowitz (bak) og Torbjørn Hafnor. Foto: Eli Ohren
BANDET: Fra venstre Ivar Bowitz (vokalist), Catharina Sletner, Stian Hansen, Martin Bowitz (bak) og Torbjørn Hafnor. Foto: Eli Ohren


Sammen med fotograf Audun Magnæs har Chocron filmet såkalte timelapse-sekvenser over fem netter i Groruddalen.

- Vi satte kameraet på en tisekunders sekvens hvor det tar bilder hvert tiende sekund. Når man setter det sammen blir det som fortfilm, forklarer Chocron.

Deretter brukte han tre måneder på å animere blokkenes vinduer til å danse i takt med musikken.

Bandet storfornøyd

Videoen har allerede fått rundt 100.000 visninger på nettet, og vokalist Ivar Bowitz er veldig fornøyd med både resultatet og samarbeidet med regissøren.

- Jeg er imponert over hvor godt det er klippet til å passe med musikken. Det er jo en sang som lar seg visualisere veldig lett. Det er tydelige melodier og det er noe man ser igjen i bygningene på videoen, sier Bowitz.

Bowitz og resten av bandet er glad for all blesten rundt videoen.

- Responsen har vært helt fantastisk. Vi er et lite band som har jobbet hardt og nå har vi plutselig fått mye oppmerksomhet. Nå kan vi bare sole oss i glansen av dette, sier han.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FÅ NYHETER PÅ FACEBOOK

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys