Hovedinnhold

Kurt Nilsen tok taxi for 30.050 kroner

KORT ELLER KONTANT? Da taxituren fra Brønnøysund til Værnes endelig var over, la Kurt Nilsen ut et bilde av taksameteret. Bildet fra Instagram-kontoen hans er brukt med tillatelse. Foto: Kurt Nilsen
KORT ELLER KONTANT? Da taxituren fra Brønnøysund til Værnes endelig var over, la Kurt Nilsen ut et bilde av taksameteret. Bildet fra Instagram-kontoen hans er brukt med tillatelse. Foto: Kurt Nilsen
(VG Nett) Da flyet ble innstilt etter en konsert tok Kurt Nilsen og crewet taxi isteden - over 400 km!

Denne saken handler om:

Til tross for en lang tur var det god stemning i bilen, ifølge Kurts manager Halvor Marstrander.

- Det ble en herlig, koselig tur, sier han til VG.

Kurt og bandet spilte konsert på Rootsfestivalen i Brønnøysund fredag kveld, men da de skulle fly videre til Oslo lørdag morgen, var Widerøe-flyet altså innstilt.

Les også:  Kurt Nilsen hyllet av 11.000 hjemme i Bergen

Dermed måtte de 15 personene i Kurts følge fraktes på annet vis, til Trondheim lufthavn, Værnes i Stjørdal, for å rekke til Oslo i tide.

- Det hender fra tid til annen at logistikken ikke helt går opp i dette langstrakte landet, og da må vi være ytterst kreative for å få ting til å gå opp, fortsetter Marstrander.

Han understreker at det var Widerøe som kom med forslaget. Men hvem betaler?

- Det er en regning som vi tar og som vi tar hver eneste dag, forteller kommunikasjonsdirektør i Widerøe, Richard Kongsteien.

- Og ikke bare for Kurt, men for «Jørgen Hattemaker» også.

Hund tok taxi - uten eier

Kurt Nilsens taxitur er hverken unik eller spesielt ille, ifølge Kongsteien. Dessuten er det betydelig dyrere å få et fly i luften.

- Vi ønsker aldri kansellering, både på grunn av kostnader og fordi det stjeler tid fra kundene våre. Men hvis det er alternativet, så må vi bare gjøre det.

Han forteller om én episode han husker spesielt godt, om da en hund i bur ble sendt i drosje fra Mosjøen til Værnes. Uten eieren.

- Eieren fikk plass på flyet, men ikke hunden. Da ble det eneste løsning.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys