Hovedinnhold

Wenche Foss-bisettelse åpen for alle

LANDESORG: Wenche Foss bisettes mandag i Oslo Domkirke. Her er hun i Erik Byes begravelse i 2004. Foto: Trond Solberg
LANDESORG: Wenche Foss bisettes mandag i Oslo Domkirke. Her er hun i Erik Byes begravelse i 2004. Foto: Trond Solberg
(VG Nett) Bisettelsen av Wenche Foss i Oslo Domkirke mandag 4. april er åpen for alle. - Møt opp i god tid, oppfordrer domprost Olav Dag Hauge.

Denne saken handler om:

Domkirken rommer 800 personer og det er ingen «gjesteliste» utenom teaterdivaens familie, venner, Kongeparet og det offentlige Norge når Foss bisettes mandag kl. 14.

Les også: Wenche Foss bisettes mandag

- Familien må få plass, så får alle de som ønsker å komme få plass, så langt krikens benker rekker, sier domprost Olav Dag Hauge til VG Nett.

Hauge regner med at ikke alle vil få plass, men har ingen foreløpige planer om å «sile» gjester.

- Vi vil få problemer med å huse alle, men de som ikke kommer inn, de kommer ikke inn. Det sier seg selv. Derfor kan vi ikke si annet enn at folk må møte opp i god tid, fortsetter Hauge.

Sammen med blant andre tidligere biskop Gunnar Stålsett jobber han nå med å tilrettelegge liturgien i bisettelsen i forhold til føringene gitt av scenedivaen før hun døde.

- Media har skrevet om det meste allerede. Wenche har vært veldig klar i sine ønsker og Gunnar Stålsett har samtalet med henne om det. Vi prøver derfor å lage en begravelse som matcher hennes ønsker, sier Hauge som understreker at det også blir en begravelse etter kirkens liturgi.

Bakgrunn: Slik blir Wenche Foss' begravelse på statens bekostning

- Begravelsen blir spesiell når vi tenker over hvilket menneske som skal bisettes. Det er både en sorg og en glede å få følge en såpass betydningsfull person i vårt samfunn til sin siste reise. Man må glede seg over det livet som har vært. Men det er litt rart at hun er borte, avslutter domprost Olav Dag Hauge.

LES FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys