Hovedinnhold

Verdens største utendørs veggmaleri er i Rogaland!

<p>ENORMT KUNSTVERK: «Lilith og Olaf» dekker store deler av det enorme taket til entreprenørselskapet Block Berge Bygg.<br/></p>

ENORMT KUNSTVERK: «Lilith og Olaf» dekker store deler av det enorme taket til entreprenørselskapet Block Berge Bygg.

Foto: Ella & Pitr
Kunstnerduoen Ella & Pitr malte «Lilith & Olaf» på bare fire dager. Klepp-maleriet er trolig verdens største i sin sjanger.

Denne saken handler om:

«Hvis du skal reise med fly over Norge, foreslår vi at du tar turen over den lille kommunen Klepp i Rogaland.»

Følgende anbefaling kommer fra Huffington Post, som viser til et helt spesielt kunstverk: «Lilith og Olaf» er malt på taket til entreprenørselskapet Block Berge Bygg i Klepp, og er hele 21.000 kvadratmeter stort.

Verket er en del av den årlige gatekunstfestivalen Nuart, som åpnes i Stavanger om få dager. Det franske tospannet Ella & Pitr er kjent for sine digre veggmalerier, og det er altså de to som står bak «Lilith og Olaf».

Les også: Fant mystisk mann gjemt i Picasso-maleri

Hele prosessen ble gjennomført i løpet av fire dager, takket være god hjelp fra ivrige frivillige.

Se:
Verdens største is er også norsk! Se: Dette fotografiet er stort som et fotballbane

(Artikkelen fortsetter under bildet!)

<p>BITTESMÅ MENNESKER: Veggmaleriet er på Klepp er så digert at disse tre personene nesten ser ut som fyrstikker.<br/></p>

BITTESMÅ MENNESKER: Veggmaleriet er på Klepp er så digert at disse tre personene nesten ser ut som fyrstikker.

Foto: Ella & Pitr

Så du denne? Voldsomt kjøpe-push for Pushwagner

Det enorme bildet (som blir regnet som et veggmaleri, selv om det befinner seg på et tak) vil være godt synlig for alle som flyr til og fra Sola i Stavanger.

«Lilith og Olaf» er dessuten verdens største utendørs veggmaleri, skal vi tro Nuart-festivalens daglige leder, James Finucane. Ifølge lokalavisen Byas var det forrige rekordmaleriet 5.000 kvadratmeter mindre enn verket til Ella & Pitr, noe som betyr at en ny Guinnes-rekord er i boks. Nå er det bare en offisiell godkjennelse som må til, melder Stavanger Aftenblad.

Les også: Dette blir verdens største flyplasss

Franskmennenes maleri er øvrig inspirert av historien om Olav Tryggvason, som var konge i Norge fra 995 til år 1000.

Les også
: Eldar Vågan stilte ut knust gitar


<p>KONG OLAV: Ella &amp; Pitr har latt seg inspirere av Olav Tryggvason, og denne lille figuren er trolig deres portrett av kongen.<br/></p>

KONG OLAV: Ella & Pitr har latt seg inspirere av Olav Tryggvason, og denne lille figuren er trolig deres portrett av kongen.

Foto: Ella & Pitr

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys