Hovedinnhold

Raja om VGTV-humor: - Med på å fjerne fordommer

VGTVs nye humorserie er både elsket og hatet av seerne. Hovedrolleinnehaver Ayaz Hussain (30) liker at den provoserer.

Denne saken handler om:

Mandag hadde VGTV premiere på sin nye humorserie «Kasim Bæder». Til nå har det humoristiske innslaget, med Ayaz Hussain i hovedrollen, blitt sett av over 200.000 i skrivende stund.

«Kasim Bæder» begynte som en YouTube-serie for to år siden. Ayaz Hussain, som spiller Kasim i serien, hadde aldri trodd serien skulle bli så populær:

- Jeg skulle egentlig bare ha en birolle, men endte opp med hovedrolle. Vi la ut klippene på YouTube i håp om at folk skulle like det, og da VGTV viste interesse, så vi jo at vi hadde et bra konsept, sier han.

Provoserer

Serien leker med fordommer og spiller på ironi. Tvangsekteskap, banning og vold er bare noen av de kontroversielle temaene som tas opp.

- Jeg liker at folk blir provosert av dette. Vi leker med fordommene som er der ute, samtidig vil jeg ikke kalle dette en parodi. Serien er relatert til nærmiljøene i Oslo, og jeg føler selv vi har laget noe som både nordmenn og utlendinger kan kjenne seg igjen i, sier han til VG.

VGTV: Se Kasim Bæder feat Don Martin, Dadi Jr og Danny 

Hussain er ikke redd for at han setter pakistanere i et dårlig lys:

- Serien handler om mer en banning og vold. Det er mye realisme i det. Men hvis vi skulle tilpasset oss samfunnet så kunne vi ikke laget denne serien. Da ville den blitt polert. Samfunnet vil alltid kritisere og jeg forventer ikke at alle liker det. Det er fint at vi vekker reaksjoner, da har vi laget noe som er bra.

Fjerner fordommer

TRAVEL: Som venstrepolitiker er Abid Raja (37) travel rundt innspurten til valget. Her på landsmøte til Venstre på Fornebu. Foto: Espen Braata
TRAVEL: Som venstrepolitiker er Abid Raja (37) travel rundt innspurten til valget. Her på landsmøte til Venstre på Fornebu. Foto: Espen Braata


Venstrepolitikeren Abid Raja kommer selv fra minoritetsbakgrunn, og synes programmet treffer midt i blinken hva gjelder norske fordommer.

- Jeg synes serien er utrolig morsom. Selvklart er den voldelig, grov i språket og klisjefylt. Men jeg tror seerne forstår at dette er humor. Humor kan også være med på å fjerne fordommer, og humor kan også forsterke alvoret i underliggende realiteter, sier politikeren og utdyper:

- I serien tuller de blant annet med kusineekteskap. Dessverre er det mange unge som blir tvangsgiftet med sine fettere og kusiner. Det er brutalt overgrep for de som utsettes for slikt. Derfor er det prisverdig at de i en slik serie tar med alvorlige underliggende temaer.

Må bli friere

Selv synes han at det er bra at VGTV er med på å støtte prosjekter som er litt annerledes.

- Vi trenger at mer kultur blir til på friere vis enn være instrumentalt bundet gjennom offentlige styringer. Og jeg synes skuespilleren, som jeg kjenner fra barndommen av, spiller sin rolle imponerende innlevende.

Prosjektleder for VGTV, Linn Aaronsen mener det er positivt at serien skaper debatt.

- Selv om det først og fremst er en humorserie, byr den også på utfordrene problemstillinger. Det er tematikker der som tas opp på en annen måte enn man ser ellers. Det blir litt annet enn typiske debatten vi alltid ser, sier hun.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys