Hovedinnhold

Norsk gatekunstner håvet inn 388 000 på 40 minutter

POPULÆR KUNST: 250 stykker av dette trykket, laget av Street-art kunstneren Dolk, ble utsolgt på 40 minutter. Foto: Handmadeposters.com
POPULÆR KUNST: 250 stykker av dette trykket, laget av Street-art kunstneren Dolk, ble utsolgt på 40 minutter. Foto: Handmadeposters.com
(VG Nett) 250 trykk av gatekunstneren Dolk ble revet bort. Omtrent samtidig ble de samme trykkene lagt ut for dobbel pris på Ebay.

Denne saken handler om:

«Mushroom Girl» heter trykket som ble lagt ut for salg i går formiddag, til en pris pålydende 175 britiske pund. Med dagens kurs tilsvarer det 1553 norske kroner.

Trykkene er laget av den bergensbaserte Street art-kunstneren Dolk, som svært få kjenner identiteten til.

Utsolgt

De 250 trykkene gikk unna som varme hvetebrød, forteller daglig leder i Handmadeposters.com - som tilrettelegger og selger trykkene for den norske gatekunstneren.
- Det gikk veldig greit, det tok rundt 40 minutter, forteller Landmark.

Han sier alle mulige slags folk kjøper bildene, og gallerier handler også inn bildene. Landmark understreker at selv om timelønnen blir skyhøy er det mange utgifter forbundet med å selge bildene.

- Vi må ha lokaler, strøm, internett og utstyr til å trykke bildene. Dessuten er det jo mange dager i året vi selger. Det ser ut som vi tjener en formue, men det er mye arbeid som ligger bak, sier Landmark.

Handmadeposters.com har én 100 prosent stilling fordelt på to personer. Kort tid etter at bildene var solgt ut var flere tilgjengelige for salg via nettauksjonen Ebay. To trykk er for salg der, det ene har fått to bud og er allerede på 600 dollar, nesten 3400 norske kroner.

Videresalg

Landmark sier kunstneren er skeptisk til denne type videresalg, men selv synes han det er helt i orden.

- Som forretningsmann har han ikke noe i mot det. Det er bare en bekreftelse at det er priset veldig billig hos oss. Når vi har solgt bildene, lever de sitt eget liv. Vi går ikke inn for å styre hva som skjer på Ebay og andre steder, sier Landmark og utdyper mer om strategien rundt deres egen prissetting:

- Vi holder bevisst en lav pris fordi vi ønsker at de skal være tilgjengelig for folk som ikke har så mye penger. Vi kunne helt sikkert heve prisen, men det er ikke ønskelig for oss, sier Landmark.

Også tidligere har Dolk tjent raske penger på å selge trykk. i fjor solgte han ut trykket «Mona Lisa» på én dag og tjente 375 000 kroner.

Ps: Kunstneren Dolk har ikke vært tilgjengelig for intervju i formiddag.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys