Hovedinnhold

Mette-Marit kvitrer for å nå de unge

Og kanskje kommer kronprinsen på Twitter.

Denne saken handler om:

- Jeg tror Twitter er en fantastisk mulighet til å spre informasjon om spennende prosjekter som foregår rundt i verden, spesielt drevet av unge, sier kronprinsesse Mette-Marit til NTB.

- Det er derfor vi har valgt denne plattformen for nettopp å kommunisere med dem.

Fokus på innhold
Kronprinsessen sier at det foreløpig har gått greit å vurdere hvor personlige twittermeldingene bør være.

- Men det å ha et høyt nok innholdsfokus er viktig for meg, understreker hun.

Det var forrige fredag kronprinsessen logget på mikrobloggingtjenesten og skrev sin første tweet. Ordet twitter betyr kvitring.

Mette-Marit twitternavnet @CrownPrincessMM. Fra før har kronprinsparet hatt en felles konto, @kronprinsparet på nettstedet.

Kanskje kommer kronprisen

Kronprinsparet møtte norsk presse torsdag i mildt januarvær på en langrennsstadion like ved kongressenteret der Davos-møtet finner sted.

På spørsmål om kronprinsen vil følge etter sin kone og bli en aktiv tvitrer, får NTB følgende svar:

- Jeg synes jeg er ganske aktiv allerede jeg. Vi får se om jeg får min egen konto. Vi har jo felleskonto. Kanskje jeg får meg en egen senere om jeg har lyst.

Det var i forrige uke nyheten kom om at kronprinsessen var aktiv på Twitter, etter følgende melding på kronprinsparets twitterkonto, lagt ut av kronprins Haakon:

- Nå ha kona fått egen Twitter. Følg henne, lød oppfordringen.

Kronprinsparet er begge svært engasjert i arbeidet med unge. Verdens økonomiske forum har i år opprettet en gruppe med 70 «Young Global Shapers».

- Blir ydmyk

Dette viser ifølge kronprinsessen at man ønsker å dra de unge med inn i diskusjonene. Hun fremhever møtet med Global Shapers som et foreløpig høydepunkt i Davos.

- Jeg blir virkelig ydmyk når jeg ser hva de får til. Det er utrolig inspirerende.

Kronprinsen peker på sin side på en tale Desmond Tutu holdt til de unge onsdag kveld som et høydepunkt.

Kronprinsesse Mette-Marit deltok for andre året på forumets avdeling for Young Global Leaders (YGL), der Kronprins Haakon har vært med siden starten i 2005. Kronprins Haakon har vært på alle Davos-møtene siden 2005, unntatt i 2008.

- Fint å være her med en som er så dreven, sier kronprinsesse Mette-Marit.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys