Hovedinnhold

Kongefamilien feiret Marius' konfirmasjon

Haakon til VG Nett: Det var en fin konfirmasjon

ASKER KIRKE (VG Nett) Kronprinsesse Mette Marits sønn, Marius Borg Høiby, ble i dag konfirmert i Asker kirke.

Denne saken handler om:

- Det var en fin konfirmasjon, sier kronprins Haakon til VG Nett.

Mamma kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon var på plass ved Asker kirke, sammen med lillesøsknene prinsesse Ingrid Alexandra (8) og prins Sverre Magnus (6).

Ifølge sogneprest i Asker, Marit Skaar Skogesal, var det en tradisjonell konfirmasjon som i dag ble holdt.

- Det var også innslag fra Asker Ten Sing som sang en Coldplay-låt. Selve prekenen var et dramastykke mellom prestelederne og konfirmantene var en del av publikum, sa hun etter seremonien.

Deltatt på flere arrangement

Hver og en av de 14 konfirmantene knelte foran alterringen og fikk lest opp en bønn av presten. I løpet av året har konfirmantene, som vanligvis er skolekamerater, deltatt på flere arrangementer i regi av menigheten.

Det har vært undervisningstimer på menighetshuset Askertun, samtidig som de har jobbet som frivillige på både eldrehjem og hjem for psykisk utviklingshemmede. I august var det også på en ukeslang leir på Risøya.

Skaar Skogesal sier Marius på lik linje med resten, har bidratt i konfirmasjonstiden.

- Marius har blant annet vært med på kirkekaffe og kommet med kaker flere ganger, sier hun.

Sognepresten er godt kjent med Kronprinsfamilien etter flere år i menigheten.

- De deltar i gudstjenester ved høytidene, så menigheten her i Asker kjenner godt til dem. De var likevel mer aktive før da prinsesse Ingrid Alexandra deltok i kirkekoret, sier hun.

Kronprinsesse Mette Marit hadde for anledningen på seg en Rogalandsbunad, mens dronning Sonja hadde på seg en bunad fra øst-Telemark.

Etter konfirmasjonen dro familien hjem til Skaugum for en privat feiring sammen med nære venner.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys