Hovedinnhold

- Kjære Mette-Marit, gratulerer med dagen!

DRONNINGPARKEN (VG) Kong Harald (76) og dronning Sonja (76) avsluttet søndagens friluftsgudstjeneste med en personlig hilsen til svigerdatteren.

Denne saken handler om:

Mandag fyller kronprinsesse Mette-Marit 40 år, og det ble søndag markert med en utendørs gudstjeneste i Dronningparken like bak Slottet i Oslo.

- Kjære Mette-Marit, gratulerer med dagen. Denne feiringen sier mye om deg, sa dronning Sonja da hun og kong Harald holdt tale til jubilanten.

Tradisjon

Hele kongefamilien var naturligvis til stede under feiringen av kronprinsessen. Mette-Marit kom i spissen sammen med kong Harald, fulgt av dronning Sonja, kronprins Haakon, Marius, prinsesse Ingrid Alexandra (9), prins Sverre Magnus (7), prinsesse Märtha Louise (41), Ari Behn, Maud Angelica (10), Leah Isadora (8), Emma Tallulah (4) og kongefamiliens berømte hund, Milly Kakao.

Helt siden 2001, uken før hun giftet seg, har kronprinsessen invitert til gudstjeneste for familie og venner.

- Første gangen i 2001 så gjorde hun det i Slottskapellet, og det har hun fortsatt med i alle år, forteller TV2s kongehusekspert Kjell Arne Totland til VG.

Symbolsk

Han mente at det lå litt symbolikk i at kronprinsesse Mette-Marit feiret i Dronningparken.

- Det er nok det største åpne rommet i slottsparken, men likevel. Her er det Norges fremtidige dronning som feirer bursdagen sin i den parken som er oppkalt etter Norges første dronning etter 1905. Det er klart slike symboler, som markerer både kontinuitet og tradisjon, er viktig i kongehuset, mener han.

På selve bursdagen mandag er det ikke planlagt noen offisiell bursdagsfeiring, men ifølge Totland har familien på Skaugum sine egne bursdagstradisjoner.

- Jeg vet at de på Skaugum pleier å bake kringle og kanelboller den av de voksne som ikke har bursdag, sammen med barna, som de overrasker bursdagsbarnet med, og det tror jeg de gjør i morgen, sier Totland.

Kjendisspekket

En rekke kjendiser hadde takket ja til invitasjonen om en gudstjeneste, med påfølgende kirkekaffe, i det fri.

Stargate-produsent Mikkel S. Eriksen kom sammen med kona og døtrene. Det samme gjorde Mette-Marits gode venn, advokat og partyfikser Morten Andreassen, og Rema-eier Ole Robert Reitan.

Komiker Bård Tufte Johansen, artist Bertine Zetlitz og NRK-profil Marte Stokstad var også blant gjestene.

Helseminister Jonas Gahr Støre kom sammen med tidligere Røde Kors-kollega Eva Kamp.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys