Hovedinnhold

Krig på utstilling

I 1997 var Mathisen i Nord-Korea. Landet opplevde en av sine verste sultkatastrofer, og Røde Kors skulle sette i gang en innsamlingsaksjon her hjemme.
I 1997 var Mathisen i Nord-Korea. Landet opplevde en av sine verste sultkatastrofer, og Røde Kors skulle sette i gang en innsamlingsaksjon her hjemme.
(VG Nett) Hvis du går over Rådhusplassen i Oslo i oktober bør du ta deg litt bedre tid enn vanlig. Fotograf Bo Mathisen stiller nemlig ut 24 av sine beste dokumentarfotografier.
- Disse bildene er rene dokumentarfoto i tradisjonell forstand. Jeg er mest opptatt av stemning og følelser i bildene mine. Jeg tror på sikt at hvis folk får en liten spire i hodet av bildene mine, så kanskje de blir litt mer tolerante og får mer respekt for andre. Kanskje de får lyst til å gjøre noe for andre folk, sier han.

- Det er viktig å vise bilder av folks liv. Trekke ting litt nærmere.

Mathisen har jobbet som fotograf siden 1983, og frem til 1999 var han en av VGs fotografer. Nå jobber han frilans med både foto og video.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys