Hovedinnhold

Her er det første bildet av Sveriges nye prins

<p>HJEMME FRA SYKEHUSET: Prins Carl Philip og prinsesse Sofia poserer for fotografen, men den nyfødte prinsen ser ut til å ta situasjonen med ro.</p>

HJEMME FRA SYKEHUSET: Prins Carl Philip og prinsesse Sofia poserer for fotografen, men den nyfødte prinsen ser ut til å ta situasjonen med ro.

Foto:, Kungahuset
Fredag fikk verden det første glimtet av prins Carl Philip og prinsesse Sofias andre sønn.

Denne saken handler om:

Mens foreldrene smiler bredt for fotografen, ser den nyfødte prinsen ut til å ta seg en velfortjent blund. 

Bildet ble publisert på det svenske kongehusets hjemmesider fredag ettermiddag. 

«Prinsen og hans familie har forlatt sykehuset og er nå hjemme igjen», skriver de i en kort melding.

– Følelsen som for alle foreldre så har du mange følelser både i hodet og hjertet. Du er veldig lykkelig, sa prinsen om følelsen av å bli forelder igjen torsdag.

Kjærlighetshistorien: Carl Philip og Sofia

Det var torsdag klokken 11.24 at hoffet meldte at det svenske prinseparet hadde fått sitt andre barn. På en pressekonferanse samme dag kunne en stolt pappa fortelle at deres første sønn Alexander har fått en lillebror

– Jeg tror Alexander blir veldig glad for at han har fått en liten lillebror, sa prinsen.

Husker du? Hit dro prinseparet på bryllupsreise

Se den svenske prinsen fortelle om fødselen her:

Prinsen veide 3400 gram og var 49 centimeter lang. Det var i mars at kongehuset kunngjorde at paret ventet sitt andre barn

Prins Carl Philip og prinsesse Sofia har vært kjærester siden 2010, og giftet seg i 2015. Det var i 2014 nyheten kom om at den tidligere glamourmodellen og Paradise Hotel-deltakeren skulle gifte seg med den svenske prinsen. 

Prinsesse Sofia: Fikk et enormt hat rettet mot meg

Det svenske kongeparet er nå besteforeldre til hele seks små. Kronprinsesse Victoria og hennes mann Daniel har barna prins Oscar Carl Olof og prinsesse Estelle . Prinsesse Madeleien og Chris O'Neill har barna Leonore og sønnen Nicolas . I helgen annonserte de at de venter sitt tredje barn.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys