Hovedinnhold

Prislapp på kronprinsparets 40-årsfeiringer: 5,1 millioner kroner

HAGEFEST: Kronprins Haakons 40 års dag ble feiret med stor hagefest i fjor. Med sikkerhetskostadene rundt kronprinsparets to fester, kom regningen på over 5 millioner kroner. Foto: Scanpix
HAGEFEST: Kronprins Haakons 40 års dag ble feiret med stor hagefest i fjor. Med sikkerhetskostadene rundt kronprinsparets to fester, kom regningen på over 5 millioner kroner. Foto: Scanpix
Samtidig som Slottet gikk med underskudd på 6,7 milloner kroner i fjor

Denne saken handler om:

Slottet alene brukte 2,4 millioner kroner på å feire 40-årsdagene til kronprinsparet. Det bekrefter kommunikasjonssjef Marianne Hagen ved Slottet overfor VG.

- Men jeg har ingen ytterligere kommentar, sier hun.

I tilegg brukte politiet over 2,7 millioner kroner på sikkerheten rundt de to festene. Det er NRK som skriver om dette i forbindelse med at Slottet i dag har lagt frem årsberetningen for 2013.

Overfor VG sier Hagen at i tillegg til disse kostnadene kommer Slottets lønnskostnader i forbindelse med de to arrangementene.

- Men siden vi ikke har splittet opp lønnskostnadene, vet vi ikke hvor mye det dreier seg om ved disse to anledningene, sier Marianne Hagen.

I anledning 40-årsdagen til kronprins Haakon var Skaugum blitt forvandlet til et skikkelig festivalområde med boder, utedo og en stor scene. Flere kjente artister spilte på Skaugum-scenen både lørdag og søndag.

I årsberetningen som ble overlevert til Stortingets Presidentskap, Kommunal- og moderniseringsdepartementet og Riksrevisjonen, går det også frem at Slottet gikk med et underskudd på 6,7 millioner kroner i fjor.

En annen type kongelige fester

- All den stund vi har så lite å sammenligne med når det gjelder slike fester er det vanskelig for meg å si noe om denne pengebruken, sier kongehus-ekspert,statsviter og førsteamanuensis i journalistikk, Carl-Erik Grimstad til VG.
- Men det jeg kan si noe om er at denne type kongelige festligheter har en annen rolle nå enn tidligere og med en annen type invitasjonsliste. Tidligere var festen delt i to. En offisiell del og en privat fest med gamle venner. Nå er arrangementene blitt noe mer midt i mellom, fortsetter Grimstad.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys