Hovedinnhold

Prinsesse Märtha Louise sykemeldt

ALTERNATIVT: Prinsesse Märtha Louise starter skolen Astarte Education. Foto: Scanpix
ALTERNATIVT: Prinsesse Märtha Louise starter skolen Astarte Education. Foto: Scanpix
(VG Nett) Prinsesse Märtha Louise er sykemeldt i to uker.

Denne saken handler om:

ENGLESKOLEN

  • Tirsdag forrige uke ble det kjent at prinsesse Märtha Louise skal starte en skole der hun og partneren Elisabeth Samnøy skal lære folk å komme i kontakt med engler.
  • Skolen har navnet Astarte Education.
  • Alle elevplassene skal nå være fylt opp.
  • På hjemmesiden til Astrarte Education skriver Märtha at det var mens hun holdt på med hester at hun lærte å kommunisere med engler.
  • Hun hevder også at hun har hatt overnaturlige evner siden barndommen, at hun er synsk, kan kommunisere med dyr og at hun har hatt kontakt med engler.

Dermed må hun avlyse sitt planlagte besøk neste uke i Bodø neste tirsdag der hun skulle være en av hovedgjestene under Nordland musikkfestuke.

Prinsessen skulle være med på to gallaforestillinger i Bodø Kulturhus der hun skulle være forteller i Peter og Ulven. Her skulle hun opptre sammen med Bodø Sinfonietta.

Lanserer bøker

Avlysningen fra prinsesse Märtha Louise kom via hennes kunstriske manager Jan Sollesnes. Det bekreftes også av prinsessens personlige sekretær Mari Sørli.

Mandag fikk Nordland Musikkfestuke beskjed om at Märtha Louise melder avbud:

- Managementet informerer om at prinsessen dessverre er sykmeldt for de nærmeste to uker. Det må vi bare beklage, men vi har klart å finne den optimale erstatter. Johannes Joner stepper inn, han har gjort «Peter og ulven» med Oslo-Filharmonien tidligere i år, sier informasjonssjef for Nordland Musikkfestuke, Geir Are Jensen, til NTB.

Etter planen var Bodø prinsesse Märthas eneste opptreden før den første av eventyrbøkene hennes blir lansert i midten av oktober.

Ingen kommentar

Prinsessens kunstneriske manager, Jan Sollesnes, hos HiHat Management ønsker ikke å kommentere sykmeldingen.

- Jeg kan bekrefte at hun er sykmeldt. Utover det har jeg ingen kommentar, sier Sollesnes til NTB.

- Hva med beskjeden om at hun er sykmeldt for minst to uker?

- Det er en sak mellom Nordland Musikkfestuke og oss, og det vil jeg ikke kommentere, sier Sollesnes ifølge NTB.

Ikke avbud på Bislett

Heller ikke informasjonsrådgiver Sven Gj. Gjeruldsen ved Slottet kan si noe om hvor lenge eller hvorfor prinsessen er sykmeldt.

Ifølge programmet på kongehusets hjemmeside skal prinsesse Märtha Louise være til stede på Bislett Summer Games 11. august.

- Foreløpig er det ingenting som tyder på at hun ikke vil gjøre det, sier Gjeruldsen til NTB.

Sterkt kritisert

Märtha Louise har blitt kritisert fra flere hold etter at det ble kjent at hun starter en egen skole, hvor elevene blant annet skal lære å få kontakt med engler.

Selv har hun konsekvent nektet å kommentere kritikken. Det er foreløpig ikke kjent om sykemeldingen er en direkte følge av den voldsomme kritikken rettet mot prinsessen.

- Hun kommer ikke til å uttale seg om årsaken til sykemeldingen, sier Sørli til VG Nett, på vegne av prinsessen.

Siden nyheten ble kjent i forrige uke, er det skrevet over 500 nyhetsartikler om skolen til Märtha Louise og Elisabeth Samnøy. Et stort antall av disse var svært kritiske.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys