Hovedinnhold

Her er pappa Aris første babybilder

VINKER TIL VERDEN: Lille Emma Tallulah Behn er fotografert for første gang for offentligheten. Foto: Ari Behn, Det Kongelige Hoff
VINKER TIL VERDEN: Lille Emma Tallulah Behn er fotografert for første gang for offentligheten. Foto: Ari Behn, Det Kongelige Hoff
(VG Nett) Mandag ble Emma Tallulah Behn født. Tirsdag offentliggjorde pappa Ari Behn sine første bilder av den nye prinsessen.

Denne saken handler om:

Emma Tallulah ble født klokken 12.53 mandag ettermiddag, i familien Behns hjem i Lommedalen. Den nyfødte veide 3700 gram og er 53 centimeter lang. Hun er nummer syv i arverekkefølgen til den norske tronen.

LES OGSÅ:Berømt, staselig dame

POPULÆR: Søstrene Maud Angelica og Leah Isadora ser ut til å være fornøyde med den nye, lille søsteren sin. Foto: Ari Behn, Det Kongelige Hoff
POPULÆR: Søstrene Maud Angelica og Leah Isadora ser ut til å være fornøyde med den nye, lille søsteren sin. Foto: Ari Behn, Det Kongelige Hoff

Lille Emma Tallulah ser ut til å være svært populær hos sine eldre søstre Maud Angelica og Leah Isadora. Det yngste tilskuddet til kongefamilien er et døgn gammel, og pappa Ari Behn har tatt frem kameraet for å vise henne fram for folket.

PROTOKOLL:Send din hilsen til de nybakte foreldrene her!

- Det er veldig koselig å ha fått enda et lite barnebarn. Jeg er glad og takknemlig, sa Aris mor Marianne Solberg til VG Nett da fødselen ble kjent mandag.

Navnet til den lille, Emma Tallulah, var gjenstand for diskusjon mandag. Navneforsker Ivar Utne hadde aldri hørt om navnet.

Etter grundig research satt Utne igjen med to mulige forhistorier til navnet. Det er en by i Georgia, USA som heter Fallulah Falls, som trolig har indianeropphav og - med forbehold - refererer til to betydninger: rennende vann og by.

I tillegg har navnet et irsk opphav som henviser til rik, staselig dame, som sitter på en slags overflod av makt. To abbedisser bar dette navnet på 700- og 800-tallet i Irland.

- En dame med mye makt og rikdom kan også forklares som en prinsesse. Det betyr ikke det, men det er nærliggende å tenke seg det, siden denne betydningen beskriver mye av det en prinsesse står for.

Det første navnet, Emma, deler den lille med 6571 kvinner her til lands. 3829 har navnet med tyske røtter som eneste fornavn.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys