Hovedinnhold

Norsk Luthersk Misjonssamband om prinsessens alternative skole:

- Dette svekker den norske kirke

PROBLEMATISK: Espen Ottosen i Norsk Luthersk Misjonssamband mener prinsesse Märtha bør vurdere å melde seg ut av statskirken. Foto: Jan Petter Lynau
PROBLEMATISK: Espen Ottosen i Norsk Luthersk Misjonssamband mener prinsesse Märtha bør vurdere å melde seg ut av statskirken. Foto: Jan Petter Lynau
(VG Nett) Informasjonsleder Espen Ottosen i Norsk Luthersk Misjonssamband mener prinsesse Märtha bør vurdere å melde seg ut av statskirken.

Denne saken handler om:

Ottosen reagerer på prinsessens planer om å åpne Astarte Education-skolen.

- Det prinsessen markedsfører er ikke kristendom, og dette synes jeg er leit, fordi hun har døpt sine to barn, ble viet i en kirke og har hatt et tett forhold til den norske kirke. Det er leit at hun såpass tydelig viser at hun har en annen tro, sier han til VG Nett.

- Bør prinsesse Märtha melde seg ut av statskirken nå?

- Jeg synes absolutt hun bør vurdere det. Det er ikke uvanlig at folk er medlemmer uten å dele den kristne troen, men både hun og kongehuset har hatt et tett forhold til kirken og også hatt offisielle roller. Det er problematisk hvis hun fortsetter med det når hun så tydelig skifter ståsted, sier Ottosen.

- Beklagelig

PROBLEMATISK: Espen Ottosen i Norsk Luthersk Misjonssamband mener prinsesse Märthas nye geskjeft kan bli problematisk. Foto: NLM.no
PROBLEMATISK: Espen Ottosen i Norsk Luthersk Misjonssamband mener prinsesse Märthas nye geskjeft kan bli problematisk. Foto: NLM.no

Han mener også at saken, som ble kjent gjennom Se og Hør tirsdag, svekker den norske kirke.

- Det er klart at dette svekker den norske kirke, særlig hvis det nå gjøres forsøk på å kombinere kristendom og nyreligiøsitet - det er forvirrende. Jeg respekterer at folk sier nei til kristen tro, men jeg synes det er beklagelig hvis ikke folk sier rett ut at det er det de gjør når de gjør det, mener Ottosen.

Informasjonslederen sier at han er spent på hva som vil skje med prinsessens forhold til den norske kirke i tiden fremover. Han mener at det fort kan bli uryddig dersom forholdet forblir tett.

Ottosen er imidlertid ikke overrasket.

- Jeg har inntrykk av at det er ganske stor åpenhet for alternativ religiøsitet i Norge, og sånn sett er ikke dette veldig overraskende. Prinsessen har gitt visse signaler tidligere på at hun har et åndelig perspektiv på mye, sier han.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys