Hovedinnhold

Ari Behn: - Det er en personlig vendetta

KONGELIG KRANGEL: Carl-Erik Grimstad (til venstre) mener Ari Behn tyr til usannheter for å selge bøker Foto:
KONGELIG KRANGEL: Carl-Erik Grimstad (til venstre) mener Ari Behn tyr til usannheter for å selge bøker Foto:
Mens Carl-Erik Grimstad i en kronikk i dagens VG beskylder Ari Behn for å komme med en drittpakke for å selge bøker, kommer Behn med en oppsiktsvekkende innrømmelse.

Denne saken handler om:

- Dette er en personlig vendetta mot Grimstad, foranlediget av hans gjentatte usaklige og personlige angrep på min familie og meg. Det har ingenting å gjøre med markedsføring av en bok, sier Behn til VG.

Grimstads versjon

Det er i en kronikk i dagens VG at Grimstad tar kraftig til motmæle mot de ramsalte beskrivelsene prinsesse Märthas mann kom med i VG lørdag.

Grimstad mener det er spesielt upassende at Behn kritiserer ham midt under den blodige krigen i Midtøsten.

- Midt i denne krisen som fortjener alle kulturarbeideres udelte fokus, finner kongens svigersønn det for godt å lansere en kommende bok blant annet ved å servere meg en skittpakke i landets største avis, skriver Grimstad.

Han skriver videre at Behn benytter «det eldste trikset i PR-boken - negative karakteristikker og usannheter for å svekke troverdigheten til «motstandere»».

Grimstad mener Behn snakker usant når han hevder at Slottet gjerne ville ha Grimstad vekk. Tvert imot, skriver Grimstad:

- Hoffet insisterte på at jeg skulle stå i stillingen et halvt år etter at mitt engasjement gikk ut. Dette er etterprøvbart, skriver Grimstad, som mener Behn må ha dårlige kilder når han hevder noe annet.

Grimstad hevder også at Behn ble tvunget av hoffet til å trekke flere påstander om ham, fordi de ikke var sanne.

Det gjaldt påstanden om at Grimstad forlangte luksussuiter på signingsferden i 1991, og på en reise til Nord-Norge året etter. Men på signingsferden sov Grimstad - som kongeparet - i tog, mens Grimstad aldri var med på turen til Nord-Norge, skriver han.

Behns versjon

Behn tilbakeviser blankt at hans utspill mot Grimstad handler om å selge bøker.

- Det er kanskje ikke mulig for Grimstad å forstå at verden handler om andre spørsmål enn penger og marked. Grimstad tjener beviselig penger på all skittkastingen han bedriver mot min familie og sin tidligere arbeidsgiver, sier prinsessegemalen.

- Grimstad skriver at du trakk deler av påstandene etter at han kontaktet hoffet. Har hoffet innflytelse på det du skriver?

- Overhodet ikke, det er visvas. Men jeg vet at fyren har ringt ned Slottet, og pep og bar seg for å bedyre sin uskyld. Jeg hadde en kilde på at Grimstad forlangte luksussuiter. Poenget var at dette kravet ikke ble innfridd noen gang, og var en av mange vektige grunner til at han ikke fikk fornyet arbeidskontrakten, sier Behn.

Han holder også fast ved at Grimstad ikke sluttet ved Slottet etter eget ønske.

- Jeg vet fra ulikt hold at han tryglet om å få fortsette i jobben på slottet, sier Behn, som presiserer at han har flere kilder ved Slottet som har fortalt ham dette.

- Jeg har ikke grunn til at tro at mine kilder har egeninteresse i å forklare seg uriktig, sier Behn.

- Tror du resten av kongefamilien er glade for at du tar dette oppgjøret?

- Det har jeg ingen kommentar til, sier Behn, som heller ikke vil svare på om han har diskutert saken med Kongen etter intervjuet som sto på trykk i VG lørdag.

Les Carl-Erik Grimstads kronikk i dagens VG.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys