Hovedinnhold

Kjendisvenner forsvarer Tone: - Mia vil ha oppmerksomhet

Lene Alexandra: - Pene mennesker feiloppfattes
Per Sundnes: - Tror ikke Mia mener dette
Hundvin: - Ikke ment som personangrep

STØTTER TONE: Lene Alexandra Øien, Jan Thomas, Per Sundnes og Magnus Rønningen tar Tone Damli Aaberge i forsvar. Foto: VG/Scanpix
STØTTER TONE: Lene Alexandra Øien, Jan Thomas, Per Sundnes og Magnus Rønningen tar Tone Damli Aaberge i forsvar. Foto: VG/Scanpix
(VG Nett) Kjendisvenner av Tone Damli Aaberge (22) mener Mia Hundvin (33) tar feil når hun betegner Tone som «glatt og uten substans» og stiller spørsmål ved Hundvins motiver for å kritisere henne.

Twitter-støtte

  • Flere kjendiser har uttrykt sin støtte til Tone Damli Aaberge på Twitter:
  • - Tone er 100% ekte og en god venn, skriver Jan Thomas.
  • - Tone Damli Aaberge skal ikke bry seg om hylekoret. Det er ikke galt å være pen, det er bare litt forstyrrende, skriver Norske Talenter-dommer Alex Rosén.
  • - Mia Hundvin må ha stått opp med alle gærne bena først. Kritikken av Tone er like overfladisk som det hun kritiserer Tone selv for å være, skriver Katrine Sørlands ektemann Andreas Holck.

Torsdag ble det kjent at den tidligere håndballproffen går hardt ut mot overflatiske holdninger hos enkelte norske kjendiser, deriblant Tone, i et intervju med det nye kvinnebladet Stella.

Les mer: Mia ut mot Tone Damli Aaberge

Hundvin kaller Tone for overfladisk og bruker et intervju hvor Aaberge forteller at hun foretrekker å bli fotografert fra venstresiden, som eksempel på kritikken.

- Desperat og bittert

- Tone er en personlig veldig god venn av meg, som jeg har kjent i mange år. Hun er godheten selv. En av de minst selvopptatte jentene jeg vet om. Hun har alltid stilt opp.

Jeg vet ikke hva Mia sikter til. Det å si noe sånt for å skape oppmerksomhet rundt seg selv, det virker desperat og bittert, sier kjendisstylist Jan Thomas til VG Nett.

- I det øyeblikket man snakker om en kjent person for å få oppmerksomhet selv, så synes jeg det er veldig patetisk. Jeg synes det er direkte urettferdig mot Tone, sier han.

(Saken fortsetter under bildet)

KRITISERER TONE: I et intervju med det nye bladet Stella, kaller Mia Hundvin (33) Tone Damli Aaberge (22) for overfladisk. Foto: VG
KRITISERER TONE: I et intervju med det nye bladet Stella, kaller Mia Hundvin (33) Tone Damli Aaberge (22) for overfladisk. Foto: VG

Kjendisstylisten mener man må tenke seg godt om før man uttaler seg om personer i media.

- Uansett må mennesker snart ta ansvar for hva de sier, og ikke minst bør det få konsekvenser, synes Jan Thomas.

- Kjeder seg

Sjefredaktør i ALFA, Magnus Rønningen, synes Hundvins uttalelser vitner om lite selvinnsikt.

- Mia snakker om at Tone ikke har noe innhold og beskylder henne for å kunne være ung og pen, samtidig som hun poserer knallhardt med oppsatt hår, oppkneppet skjorte og sexy blikk i Stella. Det er noe med den selvinnsikten hennes som ikke imponerer meg.

- Mia må gjerne mene hva hun vil om Tone privat, det jeg ikke skjønner er hvorfor hun mener det har offentlig interesse. Hvis det da ikke skulle være så enkelt som at hun selv har lyst på oppmerksomhet, sier Rønningen til VG Nett.

MANAGER: David Eriksen representerer Tone Damli Aaberge. Foto: VG
MANAGER: David Eriksen representerer Tone Damli Aaberge. Foto: VG

Tones manager David Eriksen mener Damli Aaberge ikke er ikke noe mer overfladisk enn en vanlig ung norsk jente.

- Tone er tøff

- Er det noe Tone bruker mye tid på, er det veldedighet i forbindelse med gratiskonserter i regi av diverse organisasjoner, og så er hun veldig glad i familien sin, sier Eriksen.

- Hva mener Tone selv om Mias uttalelser?

- Tone er tøff og har lært seg dette gamet. Men jeg tror alle vil bli preget av uttalelser som dette, fra folk som ikke kjenner henne, sier han.

MGP-programleder Per Sundnes kjenner Tone godt fra tiden hun deltok i musikkkonkurransen, og mener Mia har feiloppfattet Damli Aaberge.

- Kan mistolkes

- Jeg tror kanskje Mia er litt forledet av den offentlige versjonen av Tone. Jeg kjenner Tone som et veldig samvittighetsfullt, nært og klokt, men ungt menneske. Mediepersonen hennes kan veldig lett mistolkes fordi det blir mye rød løper, sier Sundnes, som legger til at han ikke tror Hundvin mener noe vondt med uttalelsene.

Artist Lene Alexandra Øien mener Hundvin, som offentlig person, burde vite at ting i media ofte kan være satt på spissen.

- Viser at hun er ekte

- Det ligger mye mer bak. Det er veldig individuelt hvor mye man ønsker å dele, sier Lene Alexandra Øien til VG Nett.

- Personlig syns jeg det at hun faktisk valgte å uttale seg om at hun helst vil fotograferes fra venstre, viser at hun er ekte. Det er verre med de som later som om de ikke bryr seg om utseendet utad, men som egentlig er sykelig opptatt av det, sier Øien.

Hun mener det som artist er normalt at man blir litt selvopptatt i perioder.

- Jeg spør meg selv om hvorfor hun gjør dette? Mia spiller jo ikke håndball lengre. Tone er jo meget aktuell, og får både sympati og pr i denne sammenheng. Jeg er drittlei av at mennesker som ser bra ut, ikke skal få lov til å bry seg om andre mennesker, sier Øien om Hundvins kritikk av at Damli Aaberge er ambassadør for den veldedige organisasjonen Plan.

- Tone er følsom

STØTTER TONE: Aylar Lie. Foto: Espen Sjølingstad Hoen/VG
STØTTER TONE: Aylar Lie. Foto: Espen Sjølingstad Hoen/VG

Aylar Lie er venninne av Tone, og har samme manager.

- Mia kjenner tydeligvis ikke Tone. For oss som gjør det, vet at hun er en herlig jente som jobber og står på hardt for musikken sin. Det at hun er vakker har selvsagt også bidratt til at hun er en av landets mest populære jenter, og det er nå dessverre slik at jo vakrere du er, jo mer dritt får du også, skriver Aylar Lie i en e-post til VG Nett.

- Mia må selvsagt få mene det hun vil, Tone forventer nok heller ikke å bli likt av alle. Selv synes jeg det er litt synd at hun kritiserer Tone på denne måten. Det blir nesten litt for dumt! Tone er et godt forbilde med sunne verdier, skriver Aylar.

- Hvordan tror du Tone reagerer på uttalelsene?

- Tone er en følsom jente, men begynner vel å lære seg at hun må heve seg over slike kommentarer, tror Aylar.

VG Nett har vært i kontakt med Mia Hundvin som forteller at intervjuet i Stella ikke var ment som et personlig angrep på Tone Damli Aaberge.

- Det var ikke ment som et personangrep, men Tone ble brukt på eksempel på hvordan media fungerer, og hva de dyrker, sier Mia Hundvin til VG Nett.

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys