Hovedinnhold

Kjendisnettsted: Katie frykter at Tom skal sende bort datteren

**Vil redde datteren fra scientologileir
**Føler seg forfulgt av kirken
**Krever full foreldreomsorg

KAN MISTE OMSORGEN: Katie Holmes vil ikke dele omsorgsretten for datteren med Tom Cruice etter skilsmissen. Her er de på premieren av "The Kennedys" i California i mars. Foto: Matt Sayles/AP Photo.
KAN MISTE OMSORGEN: Katie Holmes vil ikke dele omsorgsretten for datteren med Tom Cruice etter skilsmissen. Her er de på premieren av "The Kennedys" i California i mars. Foto: Matt Sayles/AP Photo.
Katie Holmes (33) skal frykte at Tom Cruise (49) vil sende bort datteren Suri (6) til en scientologileir. Det skal være en av grunnene til at hun ba om skilsmisse.

Tom Cruise ønsker å sende den seks år gamle datteren, Suri, til den strenge scientologileiren «Sea Organization», forteller en kilde nær Katie til kjendisnettstedet TMZ.

Barn helt ned i femårsalderen blir sendt for å bo der alene uten foreldrene, og det er der det høyeste nivået av scientologi blir undervist.

Kilder nær Katie sier at paret krangler over om de skal innlosjere datteren i leiren. Organisasjonen blir ofte sammenlignet med en militærleir for barn, og skilsmissen fra Tom Cruise skal ha vært den eneste måten Katie kunne redde datteren fra leiren.

Ifølge den offisielle scientologinettsiden, signerer medlemmene i leiren en kontrakt for en billion år, som et symbol på deres evige forpliktelse.

Føler seg forfulgt

I går kom nyheten om at Katie følger seg forfulgt og overvåket av Scientologikirken etter bruddet, og kjendisnettstedet TMZ siterer kilder nær Katie Holmes.

Ifølge nettsiden skal hun ha blitt forfulgt av flere «mystiske» menn i biler som kjører etter henne overalt, spesielt i New York.

Stjerneparet har vært to av den omstridte kirkens mest profilerte medlemmer siden de giftet seg i 2006. Om skilsmissen vil bli godtatt er imidlertid ikke sikkert. Da paret sa ja til hverandre i Bacciano i Italia i 2006 var det nemlig foran en scientologisk prest, og Scientologikirken anerkjenner ikke skilsmisse.

Krever omsorgen

Ifølge skilsmissepapirene TMZ har fått tilgang på, vil Katie kreve full omsorgsrett for datteren Suri.

Holmes kan ha gjort lurt i å søke skilsmisse i New York, selv om paret fikk vielsesattesten i California. Domstolene i New York gir nemlig langt oftere full foreldrerett til én av foreldrene enn i California, hvor det er mer vanlig å gi delt foreldrerett.

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys