Hovedinnhold

Jenny Skavlan: - Jeg er ikke en som låser meg inne og er deppa

(VG Nett) Jenny Skavlan (23) er ikke nådig i sin beskrivelse av personer som sitter hjemme når de er sykmeldte.
FÅR REAKSJONER: Jenny Skavlan mener deprimerte må komme seg videre i livet. Det reagerer Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon på. Foto: Simen Grytøyr
FÅR REAKSJONER: Jenny Skavlan mener deprimerte må komme seg videre i livet. Det reagerer Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon på. Foto: Simen Grytøyr

- Nå skal jeg ikke bagatellisere deres problemer, men hjelper det å sitte hjemme og stirre i veggen? Jeg tror ikke du blir noe friskere av det. Jeg er ikke en som låser meg inne og er deppa, selv om det har vært mye til tider. Jeg har for eksempel røket ut av «Skal vi danse»..., sier Fredrik Skavlans (43) niese til motebladet Costume denne måneden.

Hun mener folk som opplever en tung tid bør legge det bak seg å komme videre i livet.

- Jeg har aldri lange perioder med nedtur. Sånn er moren min også. Hun kan være frustrert i en halvtime, men så får hun det ut og legger deg bak seg. Hun har så mye hun skal gjøre at hun ikke har tid til å være deppa, sier hun til bladet.

Se Jenny Skavlands filmografi på VG Netts filmsider

Personlig mening

VG har vært i kontakt med Jenny Skavlan. Hun sier at hun ikke ønsker å provosere med sitatet, og at hun kun uttaler seg på bakgrunn av hvordan hennes egen situasjon hadde sett ut som sykmeldt.

- Det er mange grunner til at folk er syke og sitter hjemme. Men når det gjelder meg selv, så hadde jeg ikke klart det. Jeg er nødt til å være aktiv hele tiden. Men når det skal sies, så har jeg overdrevet litt i sitatet. Jeg tror jo ikke akkurat at folk sitter hjemme og stirrer i veggen når de er syke, sier Skavlan.

- Er du ikke redd for å støte noen med disse uttalelsene?

- Nei, egentlig ikke. Jeg er jo ikke den første som uttaler meg om dette temaet. Det er min personlige mening, og har ingenting med min far å gjøre. Vi har aldri diskutert dette temaet hjemme, sier hun.

Røk ut

Jenny er datter av lege Jørgen Skavlan (52) - storebroren til talkshowkongen Fredrik Skavlan. Selv ble hun kjent da hun var med i en reklamefilm for «Grandiosa» - og ikke minst inntok parketten i «Skal vi danse» på TV 2, hvor hun røk ut allerede i andre program.

- Det var et slag i trynet. Samtidig tenkte jeg «Faen, det hadde du godt av nå». Alt gikk min vei. Jeg hadde spilt inn en reklamefilm og plutselig ville alle ha meg med på ting, sier hun til Costume.

- Men så var det så deilig da jeg ble spurt om å komme inn igjen. Å kunne si «Nei. Ellers tusen takk. Nå er det over og det paljettsirkuset der kan dere drive med på egen hånd. Jeg har andre ting jeg skal gjøre».

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

Mye frihet

I oppveksten flyttet både Jenny og resten av Skavlan-familien mye på seg. De første årene bodde de på Herøy i Mosjøen, hvor både hun, storebroren Peder og lillesøsteren Thea fikk mye frihet av sine foreldre.

- Hvis du ser på filmer fra da vi var små så ser du alltid en eller annen unge som henger over ripa på båten i bakgrunnen uten redningsvest. Vi har vært en sånn sigøynerfamilie, føler jeg. Innenfor rammene av et dannet hjem, sier hun til Costume.

Skavlan forteller at hennes oppdragelse har gjort henne robust. Og at det er grunnen til at hun har en fryktløs innstilling til livet.

Prateforbud

Likevel har hun fått råd fra sin egen logoped, som hjelper henne med knuter på stemmebåndet, om å ta det litt mer med ro i sosiale sammenhenger.

- Mye av grunnen til at jeg er så hes er jo nettopp sånne ting, så hun har sagt til meg at «nå skal du gå i middagsselskap og så skal du lene deg tilbake og gi den oppgaven til noe andre.» Selv om det kan gjøre vondt, selv om det er dørgende stille så skal jeg ikke si noe.

- Jeg skal dessuten også informere alle som er til stede om lidelsen min.

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys