Hovedinnhold

Jaget svensk paparazzi

TELENOR ARENA (VG Nett) Dave Grohl (42) er kjent for å være en hyggelig fyr. Men da en svensk paparazzi-fotograf ikke ville holde seg unna ungene hans, sprakk det for Foo Fighters-stjernen.

Episoden skjedde da Grohl torsdag var ute og gikk i Stockholm sammen med kona Jordyn Blum og døtrene Violet Maye (5) og Harper Willow (2).

- Det som virkelig gjør meg forbannet, er når folk ikke vil akseptere meg som en vanlig person. Når jeg er ute på en fridag og noen spør om å få ta bilde, sier jeg at jeg ikke gjør den slags når jeg er med familien. De fleste er veldig forståelsesfulle, men ikke alle skjønner dette skillet. I går måtte jeg kjefte på en paparazzi-fotograf. Jeg spurte henne fint om ikke å ta bilder av barna mine og hun sa «selvfølgelig». En halvtime senere er denne jævla fotografen i buskene. Da går jeg bort til henne og sier, «spurte jeg deg ikke om å la være? Kom deg til helvete bort herfra».

VG møtte Dave Grohl i forkant av Foo Fighters-konserten på Telenor Arena fredag. Både han og andre i bandet hadde barn som lekte i gangene bak scenen.

- Hvordan er det å ha med familien på turne?

- Nå som vi alle har barn, forsøker vi å gjøre turneene kortere. Men på de lengre strekkene tar vi med familien. Ungene har hver sin lille Barbie- eller Dora-koffert som de tar med seg til flyplassen. Det er så søtt. I går satt datteren min og så på svenske tegnefilmer. Hun snudde seg mot meg og snakket liksom-svensk, det er første gang hun har vært et sted der de snakker et annet språk enn engelsk.

- Liker barna dine Foo Fighters?

- De sier at de ikke gjør det, men jeg kan høre dem synge på låtene hele tiden. Den nye platen ble spilt inn i garasjen min, og de kunne albumet før noen andre. Plutselig hørte jeg datteren min nynne "you'll never walk again" mens hun lekte med Barbiedukkene sine.

- Hva gjør du når du er hjemme og har fri sammen med familien?

- Jeg er en normal fyr som står opp, lager frokost til jentene, tar den ene til skolen og den andre til barnehagen. Etterpå henter jeg dem, kjøper en pølse i brød og drar hjem for å lese historier.

Før han startet Foo Fighters var Dave Grohl trommeslager i Nirvana.

Les VGs anmeldelse av Foo Fighters: «Full fight» her! 

- Har du blandede følelser i forhold til å feire det kommende 20-årsjubileumet for utgivelsen av «Nevermind»?

- Det er vanskelig å forestille seg at det har gått 20 år. Det er som en bryllupsdag. Et stort øyeblikk i livet mitt, jeg var 21-22 år og det forandret alt for meg. Når jeg hører musikken, minner det meg om dagen vi tok opp de forskjellige sangene og studioet i California. For tre uker siden kjøpte jeg miksebordet som vi spilte inn «Nevermind» på. Mange fantastiske artister har brukt det, Metallica, Rage Against The Machine - og Nirvana.

- Hva synes du om det norske supportbandet Kvelertak?

- Jeg spurte dem om å varme opp for oss for åtte måneder siden. En venn av meg som jobber i et rockemagasin sa at jeg måtte høre dem, og da jeg gjorde det ville jeg ha dem med på et show. Jeg er spent og gleder meg til å se dem.

- Du er kjent for humoren din, blant annet har dere en morsom kravliste til konsertarrangøren?

- Vi har alle veldig god humoristisk sans i dette bandet. En av farene ved å være rockestjerne er at du begynner å ta deg selv altfor høytidelig. Det blir ganske teit når folk gjør det, og vi liker å gjøre narr av dem som forlanger alt mulig rart på konsertraideren. At vi lagde raideren til en fargeleggingsbok, er vår måte å tulle med dette på.

- Du jobber fortsatt like hardt etter å ha vært i rockebransjen halve livet. Hva holder deg gående?

- Jeg begynte å spille fordi det var gøy, og trodde aldri at det ville bli en karriere. Jeg har ingen videregående eksamen og jobbet på et møbellager. Da musikken ble en levevei, bestemte jeg meg for å arbeide hardt, akkurat som jeg hadde gjort i mine tidligere jobber. Det er vanskelig å ta fri, fordi dette er det jeg elsker å gjøre. Etter hver plate sier jeg til kona at jeg skal ta en pause, men vi får se hva som skjer, humrer Grohl.

HER KAN DU SE OG HØRE ALLE LÅTENE FOO FIGHTERS HAR HATT PÅ VG-LISTA GJENNOM TIDENE! 

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys