Hovedinnhold

IFPI-sjefen: - Dette har jeg forklart tidligere

STÅR PÅ SITT: Marte Thorsby og IFPI har etter det VG erfarer krevd flere titalls millioner kroner ekstra i løpet av fire år for avtalen om musikkbruk i NRK.
STÅR PÅ SITT: Marte Thorsby og IFPI har etter det VG erfarer krevd flere titalls millioner kroner ekstra i løpet av fire år for avtalen om musikkbruk i NRK.
Marte Thorsby i IFPI mener fortsatt at det er til artistenes beste at de får økt prisen på avtalen om musikkbruk i NRK.

Gramart og manager Morten Andreassen mener at artistene taper på konflikten IFPI har med NRK.

- Selvsagt ønsker vi å ha en avtale med NRK, men avtalen må være på riktige vilkår. Det kan ikke være slik at NRK skal få musikken billigere enn andre aktører. Dette dreier seg også mest om internasjonal musikk. Vi har ikke anledning til å selge verken det internasjonale eller det norske reportoaret billigere.

- Vi mener at det beste også for artistene er at de får betalt for det rettighetene deres faktisk er verdt, sier Thorsby.

- Så hva sier du til at det kommer beskyldninger om at artistene selv ikke alltid skal ha fått betalt for dette?

- Da leter de feil sted. Husk at før 2009 var det ikke vi som forvaltet dette. I tillegg har jeg forklart tidligere at rapportene for 2009 og 2010 over musikken NRK hadde brukt, kom først i våre hender i desember 2011. Dermed fikk vi først betalt plateselskapene sent i 2011 - og selskapene rakk ikke å betale videre til artistene i 2011, så dette kommer først i år. Så dette mener vi er en misforståelse som skyldes en forsinkelse. Jeg har forklart dette for Gramart en rekke ganger.

BAKGRUNN: NRK i musikktrøbbel - Kringkastingsorkesteret redder Sportens OL-sendinger.

Til dette siste svarer Gramart at IFPI skal ha fått rapportene fra NRK, men ikke på artistnivå - og dermed fikk ikke selskapene betalt sine artister.

- IFPI etterlyste ikke rapporter på artistnivå selv, det fikk de først etter at vi maste om hvor det ble av pengene til artistene. Vi mener IFPI selv må passe på dette. sier Elin Aamodt, leder i Gramart.

Marte Thorsby vil heller ikke høre på at både NRK, Gramart og en manager som Morten Andreassen mener at Gramo (artistenes og plateselskapenes vederlagsbyrå) bør ta over avtalen med NRK.

- Det er produsentenes enerett å forvalte disse rettighetene. Fono (alle de små plateselskapenes organisasjon) gjør det selv, nå gjør IFPI det selv, og vi ser ingen grunn til at dette skal ligge under Gramo, sier Thorsby.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys