Hovedinnhold

Derfor gråt «Idol»-Astrid

Astrid Smeplass (16) imponerte dommerne med sin versjon av «Jolene», men da hun ventet på tilbakemeldingene tok følelsene overhånd.

Denne saken handler om:

Disse konkurrerer onsdag:

  • John Masaki (26), Trondheim.
  • Miriam Masecha Mwanga (18), Kristiansand.
  • Chrisopher Olafsrud (18), Gjerdrum.
  • Kristin Iren Gundersen Rødseth (16), Kristiansund.
  • Ken Andre Karlsen (19), Brønnøysund.
  • Kine Oen (24), Øygarden utenfor Bergen.
  • Astrid Smeplass (16), Rennebu.
  • Steffen Jakobsen (23), Grimstad.

- Det ble lite søvn, jeg fikk i meg lite mat og var nervøs hele tiden. Det er masse press og mye folk overalt. Samtidig som det er veldig artig, så blir du veldig sliten, forklarer Smeplass overfor VG.

TV-seerne som så programmet der Astrid sang seg videre til semifinaleplass i «Idol» med sin versjon av «Jolene», fikk også med seg at 16-åringen ble oppløst i tårer mens hun ventet på tilbakemeldingene fra dommerne.

Tårene rant

- Det første han «Greven» spurte om da jeg satte meg var «hva føler du nå», og da begynte det selvfølgelig å renne tårer. Det er sånn som skjer, da. Det er vanskelig å holde det inne. Du er i en liten fantasiboble når du er der, forteller Smeplass.

Det var Dolly Parton som først gjorde «Jolene» populær. Siden har låten blitt covret en rekke ganger. Selv synes ikke 16-åringen at låtvalget var veldig dristig.

AVSLAPPET: Astrid Smeplass er bare 16 år gammel, men kjemper om en plass i «Idol»-finalen. Foto: Robert S. Eik, VG
AVSLAPPET: Astrid Smeplass er bare 16 år gammel, men kjemper om en plass i «Idol»-finalen. Foto: Robert S. Eik, VG


- Den «Jolene»-versjonen var så meg som det går an å få det. Hadde ikke folk likt det da, så hadde det vært like greit å gå ut, eller hva som eventuelt hadde vært konsekvensen, sier hun selvsikkert.

- Hvordan har tilbakemeldingene vært?

- Det har bare vært positive tilbakemeldinger. Veldig mange tilbakemeldinger. Det overrasker meg at folk er så ivrige og engasjerte. Det er veldig koselig, smiler Smeplass.

Onsdag kveld kjemper 16-åringen om én av to plasser til finalerundene i «Idol». Da vil hun bare hive seg rett uti det.

- Jeg må prøve å ikke tenke så mye, ikke tenke på at det er mange som ser på. Jeg skal bare tenke at jeg skal vise folk det jeg kan, og gjøre mitt beste, og prøve å stenge ut alt det andre. Hvis ikke tror jeg det kommer til å gå dårlig.

- Hvordan reagerer du om du ikke går videre?

- Jeg har fått så mye ut av å være med på «Idol» til nå. Jeg tror det skal gå greit om jeg ikke skulle gå videre også. Jeg har fått et lite spark i ræva etter å ha vært med.

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys