Slik avgjøres «Skal vi danse»-finalen

NYDALEN (VG Nett) Blir det Mia Gundersen eller Carsten Skjelbreid som blir Norges nye superdanser? Slik avgjøres den store finalen lørdag kveld.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

De to danseparene skal gjøre tre danser hver, og det er dommernes poeng, samt seernes stemmer som avgjør hvem som blir den endelige vinneren.

Avstemning:Hvem vinner «Skal vi danse»?

Les også:Mia hadde våt drøm om Carsten...

Carsten først ut

Det er Carsten Skjelbreid og hans dansepartner Elena Bokoreva Wiulsrud som skal først ut i lørdagens direktesendte finale - de danser cha cha.

VGTV:Har Carsten vist rumpa til Trond Giske - se «Skal vi danse»-quizen her!

Deretter skal Mia Gundersen og Glenn Jørgen Sandaker ut på gulvet for å vise om de har fått fart på cha cha.

Carsten og Elena skal så danse quickstep, mens Mia og Glenn Jørgen gjør slowfox i lørdagens andre finaledans.

Helt til slutt danser Carsten og Elena et shownummer - det samme gjør Mia og Glenn Jørgen.

Nervepirrende og hektisk

«Skal vi danse»-finalen sendes direkte fra studioet i Nydalen i Oslo, og det de to finalistene står ovenfor en svært hektisk kveld.

- Det er svært hektiske kostymeskift i dag. Det er nok noe av det kjappeste vi har hatt. Det byr på store utfordringer fordi danserne må endre klær, make-up og det mentale på svært kort tid, forteller presseansvarlig i TV 2, Unn-Grethe Berge til VG Nett kort tid før finalen starter.

Carsten favoritt?

Danseparene startet dagen med prøver i Nydalen allerede lørdag morgen, og etter siste treningsøkt fredag kveld, skrev Carsten Skjelbreid følgende i sin blogg:

- Vi har registert at bookmakerne har satt MEGET lave odds på at vi vinner «Skal vi danse». Den skjønner jeg ikke i det hele tatt. Det ville jo vært rimelig overraskende om en sportsjournalist som er vant til å stå på sidelinjen slår en underholdningsartist som er vant til å være midt i smørøyet og som har gjort det i flere tiår. Det er i hvert fall min mening, så det er med en klar «underdog»-følelse jeg entrer finalen.

Mia Gundersen på sin side, skrev fredag kveld at hun har registrert at Carsten er favoritten.

- Jeg våknet til nyheten om at det visstnok er så mye lettere å vinne «Skal vi danse» om du er gutt. At stemmekulturen rett og slett er sånn. Men jeg tror ikke det er så enkelt. Jeg satser i alle fall ikke på det. Det har vært så mye fokus på favorittstempelet. Det har egentlig ikke gjort meg så mye, jeg synes det er greit at jeg ikke har hatt det. Jeg står her litt mot alle odds. Det synes jeg er godt. Og jeg tenker ikke så mye på at vi må vinne, vi kan bare gjøre vårt beste. Og det skal vi!

Twitter:Følg VG Netts journalist Ola E. Stenberg på Twitter

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder