FØRT BORT: Her blir Daryl Hannah ført inn i en ventende politibil etter at hun ble arrestert. Foto: Reuters.

Hollywood-stjerne arrestert utenfor Det hvite hus

(VG Nett) Skuespiller Daryl Hannah (50) ble tirsdag lagt i jern i forbindelse med en oljedemonstrasjon i Washington.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Årsaken til arrestasjonen skal være at hun nektet å fjerne seg fra området utenfor Det hvite hus etter pålegg fra politiet.

Dermed ble hun arrestert sammen med 100 andre demonstranter.

- Vi står her i dag for å si nei til slaveri, for å si nei til tjære, sand, olje og nei til Keystone-rørledningen, sa stjernen da hun ble arrestert, ifølge CNN.

Rørledningen skal koste 13 milliarder dollar, nesten 70 milliarder kroner, og skal frakte olje fra et oljesandområde i Alberta nordøst i Canada til raffinerier i USA.

- Noen ganger er det nødvendig å ofre din frihet for en større frihet. Og vi vil være fri fra den forferdelige døden og ødeleggelsene som fossile brennstoffer forårsaker, og ha en fremtid med ren energi, sa Hannah før arrestasjonen, ifølge NBC.

CNN forsøkte tirsdag å få en kommentar for en representant for Hannah, uten å lykkes. Det er foreløpig ikke kjent hva som har skjedd med 50-åringen etter arrestasjonen.

Daryl Hannah er blant annet kjent for å ha bidratt i «Blade Runner», begge «Kill Bill»-filmene og har også en rolle i den annonserte tredje filmen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder