... og Astrid Sugarens mamma er såret og sjokkert over dommernes oppførsel

HAKESLEPP: Astrid Sugaren (17) ble sjokkert da hun skjønte at hun ikke røk ut av Idol. I samme øyeblikk ropte og raste dommerne over at Astrid Smeplass (t.h) røk ut. Foto: Frode Hansen

Tore Strømøy ut mot Idol-dommerne

Tore Strømøy reagerer sterkt på dommernes oppførsel under gårsdagens Idol og synes synd på den Astrid'en som faktisk gikk videre i Idol.

 • Øystein David Johansen
 • Camilla Norli

Artikkelen er over syv år gammel

Dommerne raste nemlig høylytt på TV-sendingen etter at det ble klart at dommerfavoritten Astrid Smeplass (16) måtte forlate Idol i går kveld:

«Hva faen er det som feiler folk?» ropte Kurt Nilsen.

«Hva er det folk driver med? Fy faen, det irriterer meg» kom det fra Tone Damli Aaberge - som etterpå sa til VG at hun var provosert og lei seg.

Gunnar Greve Pettersen sa rett ut til VG at han var forbanna, og at han mente folk hadde glemt å stemme.

- Synd på Sugaren

Den de ikke tenkte på mitt oppe i dette, var den andre Astrid, Astrid Sugaren, som selv ikke klarte å juble over at hun faktisk gikk videre i «Idol» til tross for at samtlige dommere hadde tippet at hun skulle ryke.

- Jeg synes så synd på hun som stod igjen og nærmest ba om å bli stemt ut fordi de andre mente at hun andre ikke måtte stemmes ut, sier Tore Strømøy til VG.

- Uproft

Etter Idol-sendingen i går kveld la han ut en støtteerklæring på Facebook for Astrid Sugaren .- og dette utdyper han overfor VG:

«IDOL»-ENGASJERT: Tore Strømøy fulgte med på «Idol» og reagerer på behandlingen av Astrid Sugaren. Foto: Øyvind Nordahl Næss, VG

- Når du er dommer i en sånn konkurranse kan du ikke behandle deltakerne på den måten! Det står en vinner der som folket vil ha! Så sier de andre at det er feil? Det går ikke an, det handler om folkeskikk. Jeg tipper hun følte seg rimelig dårlig hun som stod igjen. Det er aldri feil i en slik konkurranse. Det er den som får flest stemmer som går videre, og da er det riktig, sier den populære Tore på sporet-programlederen som mener dommerne rett og slett oppførte seg uproft.

- Jeg synes det var uproft av dommerne, og dårlig overfor hun som gikk videre. Hun burde bli feiret.

- Er det noe du vil si til dommerne før de kommende rundene?

- De må være litt mer voksne. Og husk på at det er en 17-åring som står her! En 17-åring som følte seg som den minst verdige i verden. De skal smile, og behandle alle likt. De kan ikke ta parti sånn som her. Man glemte jenta som faktisk var vinneren her.

Mammaen sjokkert

Mammaen til Astrid Sugaren reagerer også sterkt på hvordan dommerne oppførte seg - og hun la inn et innlegg på Idols egen Facebookside i går:

«Som mamma til Astrid Sugaren, må jeg si at jeg er både såret og sjokkert over dommerne i kveldens Idol» skrev Unn Siri Sugaren etter sending.

Astrid Smeplass tilbake

Hun har fått mange støtteerklæringer på meldingen sin, men samtidig har også flere tusen sagt klart i fra på Facebook at de vil ha Astrid Smeplass tilbake i Idol.

Da VG snakket med Smeplass lørdag formiddag hadde 17.000 fans uttrykt sin støtte på Facebook-siden «Gi Astrid Smeplass en ny sjanse i Idol 2013». Minutter senere har tallet steget til over 20.000, og lørdag ettermiddag er det over 30.000 som «liker» Facebook-siden.

- Min jobb som Idol-dommer

Gunnar Greve Pettersen svarer slik på kritikken rundt hans og de andre dommernes sterke reaksjoner i går:

- Jeg har fått en jobb og oppgave som Idol-dommer. Det er en jobb som innebærer å gi min personlige ærlige mening. Ikke på vegne av det norske folk, eller som en objektiv part. Vi sitter der for å ha en mening. Så kan jeg forstå at noen synes reaksjonen var sterk, i samsvar med at det var en stor overraskelse at Astrid Smeplass gikk ut, sier «Greven» til VG.

Egen favoritt

Selv har han hatt Astrid Smeplass som sin favoritt lenge.

- Det har jeg aldri lagt skjul på. Og så synes jeg det er utrolig hyggelig at både Tore på sporet og andre engasjerer seg og mener noe om «Idol», sier han.

Mye følelser i sving

Presseansvarlig Bjarne Laastad i TV 2 sier at det ble mye følelser i går da Astrid Smeplass røk ut.

- Dommerne skal jo si sin hjertens mening om deltakerne, og i går var det slik at deres mening skilte seg fra TV-seernes. Så ble det mye følelser på grunn av at de ble lei seg da Smeplass røk ut. Men det var ingenting de sa som var myntet på Astrid Sugaren eller noen av de andre, sier Laastad.

Mer om

 1. Idol
 2. Astrid Smeplass

Flere artikler

 1. Astrid Sugaren om «Idol»-bråket: - Vi er ikke uvenner

 2. Astrid Sugaren (17) ute av Idol

 3. Aleksander With lokket gnisten tilbake etter Astrid Sugarens tøffe uke

 4. «Idol»-Astride-ene og «Idol»-Siri vil bli samboere

 5. Idolsjokk: Dommerne raser over at Astrid Smeplass (16) røk ut av Idol

Fra andre aviser

 1. Draumen dei ber på

  Bergens Tidende
 2. - Nerver er ikke et problem

  Fædrelandsvennen
 3. Til Bergenfest med en dose debutnerver

  Bergens Tidende
 4. Idol-Casper videre: – Du er i ferd med å bryte ut av skallet

  Fædrelandsvennen
 5. Vilde (17): – Var så sliten at jeg grein hver eneste kveld

  Fædrelandsvennen
 6. Sang seg videre i Idol: – Helt fantastisk

  Fædrelandsvennen

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no