SKRÅBLIKK: Første mann ut i «Nasjonens øye» er Fremskrittspartiets Per Sandberg som i dag «ofrer seg for miljøforlik». Faksimile fra heltnormalt.no

Med skråblikk på nyhetsbildet

Humor er ikke bare tegneserier. Derfor lanserer VG i dag den satiriske siden «Nasjonens øye» på heltnormalt.no.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

- Målet med «Nasjonens øye» er å ha et skråblikk på nyhetsbildet, lettere frikoblet fra sannheten, men definitivt ikke fra virkeligheten, sier VGs redaksjonssjef Audun Solberg.

Etter et dansk format

«Nasjonens øye» er etter et dansk format som heter «Ryd forsiden» og som publiseres på Helt normalt sitt danske søsternettsted heltnormalt.dk som VG har samarbeidet med helt siden mediehuset lanserte «Helt normalt» i februar i år.

- «Nasjonens øye» skiller seg ut fra tegneserie-stripene som like gjerne kunne vært publisert i en avis, ved et denne er skapt for internett. Skjer noe klokken 10 på formiddagen, kan vi være ute på nettet med en satirisk historie om den samme nyheten noen timer senere, sier Mikael Wulff.

Kreativ duo

Han er en del av den kreative duoen Wullfmorgenthaler som står bak heltnormalt.dk.

- Vi har hatt den danske versjonen på våre nettsider helt siden starten og det har tatt tid å overtale VG til å prøve den samme, fortsetter Wullf.
Danskene står bak ide, format og teknisk utforming, mens selve teksten og temavalget, er det naturligvis en norsk forfatter og VG som står bak.

Viktig med riktig forfatter

- Det er viktig å ha den riktige forfatteren og vi har vært igjennom en rekrutteringsperiode hvor vi har prøvd ut forskjellige forfattere, før vi endte opp med vedkommende som skriver nå, sier Wullf.

Første mann ut i «Nasjonens øye» er Fremskrittspartiets Per Sandberg som i dag «ofrer seg for miljøforlik».

- Nasjonens øye bidrar til å gi humorsiden vår, heltnormalt.no, større bredde. I tillegg til noen av Norges beste tegneseriestriper, bringer vi nå også inn et element med satire og aktuell humor. Det gjør at vi virkelig lever opp til vårt slagord om at Helt normalt sannsynligvis er Norges morsomste nettside, sier Solberg.

Underholdende og til å smile av

Han understreker at VG Nett er Norges fremste leverandør av nyheter. Det er det viktigste mediehuset gjør.

- Men i tillegg liker vi å gi brukerne våre noe som er lett, underholdende og til å smile av. Helt normalt er ett slikt element, sier Solberg.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder