TRAGISK HENDELSE: Den Oscar-vinnende skuespilleren og standupkomikeren ble 63 år gammel, og skal ifølge politiet i Marin County trolig ha begått selvmord. Foto:Reed Saxon,Ap

Kona: Robin Williams hadde Parkinson

Kona til Robin Williams, Susan Schneider, sier at skuespilleren hadde Parkinsons sykdom på et tidlig stadium.

  • Jennifer Bråthen
  • Oda Marie Midbøe
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Det kommer frem i en pressemelding fra kona til Robin Williams, ifølge Variety.

«Robin var nykter og han kjempet en modig kamp mot sine depresjoner og angst, samtidig som han var i et tidlig stadium av Parkinsons sykdom», uttaler Schneider.

Natt til tirsdag (norsk tid) ble Robin Williams funnet død i sitt eget hjem, 63 år gammel. Ifølge politiet tok stjernen sitt eget liv.

«Vi håper at Robins tragiske bortgang kan føre til at folk i fremtiden vil finne styrke til å søke hjelp, og få støtten de trenger for å ta opp kampen med problemene de står overfor, slik de kan føle seg mindre redde», sier hun videre i pressemeldingen.

Williams har siden 70- og 80-tallet vært åpen om sin kamp mot alkohol og narkotika.

Tidligere i sommer la superstjernen seg inn på rehabiliteringsklinikken Hazelden Addiction Treatment Center i Minnesota, for å fortsatt holde seg edru og stoff-fri. Ifølge kona var skuespilleren på rett kjøl før den tragiske bortgangen.

Omtenksom

Schneider, som er Williams tredje kone, opplyser også at skuespilleren brukte mye av tiden i livet på å hjelpe andre.

«Uansett om han underholdt millioner på scenen, i film eller på fjernsyn, eller om han stilte opp for våre tropper på frontlinjen eller for å trøste et sykt barn: Robin ville at vi skulle le og føle oss mindre redde. Etter at han gikk bort, har alle vi som elsket Robin funnet trøst i den utrolige strøm av kjærlighet og beundring for ham uttrykt av de millioner av mennesker som han har rørt. Han største gave, utover sine tre barn, er gleden han ga andre, spesielt til de som kjemper sine egne, personlige kamper», avslutter Schneider.

LYKKELIGE: Susan Schneider og Robin Williams giftet seg i 2011.Her er de på Emmy-utdelingen tidligere i år. Foto: Pa Photos Foto: ,

På en pressekonferanse tirsdag kveld fortalte politiet talsmann Keith Boyd at Williams ble funnet av assistenten sin. Hun ble bekymret da hun ikke fikk kontakt med 63-åringen da hun oppsøkte boligen.

Saken etterforskes fremdeles, og ifølge Boyd vil den endelige dødsårsaken ikke bli offentliggjort før obduksjonsrapporten foreligger. Det kan ta flere uker.

Rammet av Parkinson

Williams er ikke den eneste Hollywood-stjernen som ble rammet av Parkinson. Tidligere i år døde skuespilleren Bob Hoskins. Hoskins var aktiv på filmlerretet frem til 2012, da han spilte en større rolle i «Snow White and the Huntsman».

Det var etter denne rollen Hoskins annonserte sin avskjed fra filmbransjen fordi han ble diagnostisert med Parkinsons syndrom høsten 2011. Han ga ingen hint om sykdommen før uttalelsen om at han skulle gi seg kom fra hans agent i august i fjor.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder