GIFTEKLARE: Sofia Hellqvist og prins Carl Philip til bords under Nobel-banketten i Den Blå Hallen i Stadshuset i Stockholm. Paret gifter seg 13. juni. Foto:Claudio Bresciani,ntb scanpix

Svensk prinsebryllup: – Vi begynner å bli nervøse

Et liv som prinsesse venter Sofia Hellqvist, som om knappe to uker gifter seg med Sveriges prins Carl Philip. Foreløpig har ikke paret planlagt noen familieforøkelse.

 • NTB

Artikkelen er over fire år gammel

I et eksklusivt intervju forteller paret om forventningene, kjærligheten og fremtiden.

De traff hverandre første gang i forbindelse med en lunsj med felles venner. De kikket sjenert på hverandre, begynte å gå på stevnemøter og ble etter hvert et par.

– Da vi begynte å treffes, forsto jeg hvilken fantastisk person hun er, sier prins Carl Philip og ser bort på sin «fästmö», som er svensk for forlovede.

Les også:Carl Philip fridde med rådyr diamantring

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

PÅ TRIBUNEN: Prins Carl Philip og forloveden Sofia Hellqvist under ski-VM i Falun tidligere i år. Foto:Anders Wiklund,

Forelskede

Paret virker forventningsfulle og forelskede, og i intervjuet med det svenske nyhetsbyrået TT smiler, tuller og ler de, og avslutter hverandres setninger.

– Det er nå man begynner å forstå at det nærmer seg, som jo er veldig kult og spennende. Vi begynner å bli litt nervøse, sier prinsen.

– Jeg tror alle er nervøse før møtet med svigerforeldrene, sier hun. Hellqvist forteller at det krever forberedelser å komme inn i det kongelige selskap.

– Uansett hvor mye man leser er det vanskelig å sammenligne med erfaringer. Å prate med erfarne mennesker som er i sammenhenger jeg skal komme inn i, og forsøke å forstå hvordan alt henger sammen, har selvsagt vært en prosess, sier hun.

Kjendislivet er imidlertid ikke nytt for Hellqvist. Hun var med i realityshowet Paradise Hotel i 2005 og hennes modellbilder vakte stor oppmerksomhet da forholdet til prinsen ble kjent.

– Det er mange som vi si at jeg har gjort feil i livet, men jeg ser det som erfaringer, sier hun.

Bakgrunn:Sofia Hellqvists vei fra arbeiderfamilie til kongens bord

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

EKSKLUSIV: Prins Carl Phillip fridde til Sofia Hellqvist med en stor ring preget av både gull og diamanter. Foto:Jonas Ekströmer,ntb scanpix

Ordknappe om barn

Hellqvist har vært en av gründerne i organisasjonen Project Playground, og hun forteller at hun vil fortsette å engasjere seg i barne- og ungdomsarbeid.

Prinsesse Madeleine skal få sitt andre barn i juni, men Carl Philip og Sofia er ordknappe når det kommer spørsmål om egne barn.

– Barn er herlige, men vi tar virkelig ett skritt av gangen.

Dronning Sonja, kronprinsparet, prinsesse Märtha Louise og Ari Behn er blant gjestene i det svenske bryllupet, har Slottet opplyst til NTB. Kong Harald skal imidlertid ikke i bryllupet, trolig på grunn av andre forpliktelser.

Gjestene vil ifølge Aftonbladet bli underholdt av den svenske DJ-en Avicii og popduoen Icona Pop.

Mer om

 1. Kongehuset

Flere artikler

 1. Prinsesse Sofia: Fikk et enormt hat rettet mot meg

 2. Sofia: Heftig å bli prinsesse

 3. Pluss content

  Kronprinsen som ikke fikk bli konge

 4. Pluss content

  Undertøysmodellen som blir prinsesse

 5. Slik ble svenskeprinsens forlovede drukket ut

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder